Legandás relikvia: kézzel festett Apple lobogó

Tech Hírek   |   2014.11.23 - 17:05   |   Írta: Máté Gergő   |   1190

Az ajándékozási szezon már a nyakunkon van és mi megtaláltuk a tökéletes meglepetést az Apple fanatikusok számára. Nem egy iPhone tartó vagy egy új iPad Air, ennél kissé egyedibb. Konkrétan egy kézzel festett 1,900 dolláros kalózzászló.

jollyroger

Ennek a zászlónak (angol nevén Jolly Roger) jelentős szelete van az Apple történetében. Az almás cég logójával ellátott lobogó eredetileg az Apple Campus-ban foglalt helyet és Steve Jobs híres szlogenére („Jobb kalóznak lenni, mint csatlakozni a tengerészethez”) volt egy reakció.

Még 1983-ban történt, hogy a Macintosh csapata új épületbe költözött és Steve Capps programozó az eredeti zászlót összevarrta, majd felkérte Susan Kare-t, aki grafikusként dolgozott, hogy fessen rá halálfejet. Úgy hírlik a zászló egy éven át lobogott az irodaépületen, majd eltűnt, ám bekerült a számítógépes világ történelmébe.

A grafikus hölgy, Susan Kare jelenleg olyan replikákat árul, melyek két méretben (3 láb x 5 láb, illetve 4 láb x 6 láb, azaz 91,44 cm x 152,4 cm és 121.92 cm x 182.88 cm) 1,900 illetve 2,500 dolláros áron. Nyilvánvalóan ez rengeteg pénz, de ne felejtsük el, hogy mindegyik kézzel festett és Kare által dedikált lobogó. A hölgy egyébként önmagában is egy legenda, hiszen ő tervezte az eredeti Macintosh ikonjait és fontjait.

Forrás: theverge.com


Kommentek megjelenítése