Hamarosan 30 millió Apple Watch tulajdonos lesz?

Tech Hírek   |   2014.11.21 - 12:53   |   Írta: H.A   |   897

imageapplewatch

A Morgan Stanley előrejelzése szerint az iPhone 5 vagy újabb modellel rendelkezők körülbelül 10 %-a fog Apple Watch-tvenni, amivel nagyjából 30 millió felhasználója lenne az okosórának – vagy más elemzők szerint 10 és 30 millió közötti.

Bár egy új termék esetében mindig rizikós jóslatokba bocsátkozni a keresletet illetően, a Morgan Stanley úgy véli, hogy az Apple Watch-nak az iPad útja lehet a követendő.

Becslések szerint az elsőéves iPad eladások körülbelül ötmilliónál mozogtak, a tényleges értékesítési szám pedig 15 millió volt – ez akkor az iPhone-nal rendelkezők 14 %-a volt. Mivel azóta a fogyasztók körében még népszerűbbek lettek az almás cég termékei, a Morgan Stanley ezt a 10 %-ot is csupán a minimumnak jósolja.

Egyelőre azonban kérdéses, hogy egyáltalán mikortól lesz kapható az okosóra – ami nyilván jócskán beleszólhat az eladási adatokba. Korábban a februárt jósolták a megjelenés időpontjának, az Apple mindössze annyit közölt, hogy valamikor 2015 elején várható, míg a kiskereskedelmi vezető, Angela Ahrendts szerint csupán tavasszal számíthatunk az Apple Watch érkezésére.


Kommentek megjelenítése