Hello! 40 éves Kitty a Beatsnél

Tech Hírek   |   2014.10.31 - 11:34   |   Írta: Pausch Rita   |   1148

A Beats fej- és fülhallgatók nem csak jók, de dizájnosak is, viszont ilyen, mint most, még nem volt! A Beats ugyanis összeállt a Sanrio japán céggel, hogy létrehozzanak valami egész meglepőt. (Cukit?) Ez a cég a gazdija Hello Kittynek, aki bár igazán jól tartja magát, de mégis öregszik, és idén egy kerek évfordulóhoz érkezve, ennek a jeles eseménynek a méltó megünneplésére a Beats egy kétdarabos exkluzív kollekciót ad ki.

hellokittybeats

A korosodó rajzfilmkarakter, az ikonikus masnival a fején, és fiatalos külsejével főként a kislányok és a kislányos csajok nagy kedvence immár 40 éve. (Bár a Beats a termékeivel valószínűleg inkább az utóbbi kört célozza.) Az új füleseket a Los Angelesben tartott Hello Kitty konferencián (!) tárták a rajongók elé, és ők nagyon elégedettek is voltak velük.

November közepétől a „Solo 2” fejhallgató és a „urBeats” fülhallgató piros-kék Kitty-s változatai kerülnek a polcokra, természetesen a Beats-től már megszokott árakon. Az első 250 dollárért, a második pedig 200 dollárért. Kitty egyébként úgy 50 dollárral emeli a fülhallgatók értékét, mert az arcképével ellátott változatok pontosan ennyivel kerülnek többe az egyszínű „csupasz” változatokhoz képest.

hello kitty   

Pusztán érdekességként azt is a nagyérdemű elé tárom, hogy nagyon kellett ügyelnem a cikk írásánál, hogy meg ne sértsem Hello Kitty-t azzal, hogy lemacskázom. Bennem egy világ omlott össze, amikor a Sanrio kikérte magának, hogy Kitty nem is egy macska. Illetve egész pontosan úgy fogalmaztak, hogy macska is és nem is. Bár a „kitty” szó magyarul kiscicát jelent ez a macska/nem macska ügy, nem egészen tiszta, hogy mit is jelent valójában a japán logika szerint. Létezik angolul egy mondás miszerint “Ha úgy hápog, mint egy kacsa, úgy jár, mint egy kacsa, és úgy is néz ki, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa”. Nos, itt lehet a kutya elásva - állatos példáknál maradva. A kacsa tesztet alkalmazva meglepő eredményre jutunk Kitty ügyében. Mert ez a szabály valóban megdől egy ponton, hiszen Kitty úgy néz ki, mint egy macska, de nem jár úgy, mint egy macska és nem is nyávog úgy, mint egy macska (feltéve, ha bármilyen hangot is kiadott valaha), tehát macska is és nem is.

A lényeg: november közepétől minden Hello „macska/nem macska” Kitty rajongó rohanjon és vegyen Beats füleseket!   

Képek: The Verge


Kommentek megjelenítése