Érkezik az iPhone 6 Magyarországra!

Tech Hírek   |   2014.10.29 - 14:55   |   Írta: Pausch Rita   |   1035

Már holnap éjféltől lehet izgulni azoknak, akik most szeretnék megvásárolni a legújabb iPhone 6 vagy 6 Plus készüléküket. Végre hivatalosan is forgalomba kerül hazánkban a telefon. Ebben a cikkben szeretnénk nektek kis kapaszkodót nyújtani a vásárláshoz.

iPhone6p

Mivel Magyarországon nincs hivatalos Apple Store, így a vásárlást csak az online felületen bonyolíthatjátok, ha van bennetek még annyi türelem, hogy kivárjátok, amíg kiszállítják a készülékeket.

Viszont, aki szeretné rögvest, de azonnal a kezébe az új iPhone-t, illetve egy kicsit átérezné, mit is jelent a hivatalos megjelenés napján sorban állni érte, az Budapesten több helyen is megteheti csütörtök éjjel. A két prémium viszonteladó boltjában, az Arénában és az Árkádban is, éjfél után egy perccel megkezdik a hivatalos forgalmazást, illetve ugyanez a helyzet két szolgáltató egy-egy üzletével is: a Telekom az Alléban, a Telenor a Mammut 1-ben nyit ugyanebben az időben.

Az árak így alakulnak az online Apple Store-ban és a hivatalos viszonteladóknál:

apple tábla1

Az értékesítés október 31-én reggel, a Media Marktban is elindul, sőt a készülékek már előrendelhetőek is, az Apple Store-ral és a hivatalos viszonteladókkal megegyező árakon.

Mindhárom magyar szolgáltatónál elérhetővé válnak a telefonok szerződéssel, így némi ízelítőt adunk a legkedvezőbb induló árakról a készülék szempontjából. Alábbi táblázataink szemlélésekor viszont ajánlatos azt is figyelembe venni, hogy ezek az alacsonyabb árak általában elég magas havi díjú előfizetést és 2 éves hűségszerződés aláírását vonják magukkal.

A Magyar Telekom Alléban lévő üzletében szintén csütörtökön éjfél után 1 perccel vásárolhatjátok meg a készülékeket. Az alábbi táblázatba nem került bele, hogy a szolgáltató bizonyos feltételekkel részletfizetést is kínál. Szintén idetartozó igazság, hogy az alábbi árakhoz 19 990 Ft havi díj is dukál. Jelenleg a honlapon azt jelzi a szolgáltató, hogy nincs elérhető készletük a 64 és 128 GB-os modellekből egyik típus esetén sem, de újabb készlet várható. Gondoljuk, október 31-ig csak megérkeznek…

apple tábla5

A Vodafone elég exkluzív dolgot kínál a viszonylag magas készülékárai mellé. Ők ugyanis azt hirdetik, hogy, aki most előfizet az e-számlás Red X előfizetésükre (havi 9990 Ft) és előrendeli a készülékeket, azoknak 1 év múlva, az újabb iPhone megjelenésekor, egy újabb két éves hűségidő aláírásáért cserébe lecserélik a készülékét. Tőlük már 1 Ft-tól elvihető az iPhone 6 (16 GB), havi mindennel együtt 19 990 Ft-os költségen, ezt a díjat viszont minimum két évig kell fizetni.
Ez összességében viszonylag jó ajánlat, talán ezért is van, hogy úgy tűnik már korlátozottabbak az előrendelési készleteik. Ugyanakkor a 128 GB-os modellről semmit sem tudni náluk. Ők az előrendelések kiszállítását pénteken kezdik, viszont nem úgy tűnik, hogy lenne bármelyik üzletükben is Midnight Shopping.

apple tábla6

A Telenor Budapesten, a Mammut 1-ben, csak úgy, mint a korábban említettek, szintén megkezdi a személyes értékesítést csütörtökön éjjel. Náluk is el lehet vinni a készülékeket 0 Ft-os kezdőrészlettől, de az alábbi táblázatban szereplő árakhoz hozzájön egy 17.990 Ft-os előfizetési díj, valamint 990 Ft-os adminisztrációs költség is.

apple tábla7

Ahogy láthatjátok, bizony nem olcsók a készülékek, még akkor sem, ha előfizetéssel és részletre vásároljátok meg őket. Viszont, már most is jól látható, hogy ennek ellenére is nagy az érdeklődés. Igazán kíváncsiak vagyunk a magyar kezdeti eladási adatokra.

Várható a hivatalos megjelenéstől, hogy lenyomja a fekete piaci árakat is, abban az esetben, ha nem fosztják le a készleteket. (Amire azért viszonylag kicsi az esély.) Bár a korábbi típusok árai már így is estek, úgy tűnt, hogy ezt a szolgáltatók még nem követték el olyan nagy mértékben, ezért talán náluk is elérhetőbbé válnak ezután a korábbi típusok.

Akinek van kedve, látogasson el a fent említett bevásárlóközpontokba akkor is, ha most még nem vásárolna, több helyen is jó hangulat ígérkezik. Mi is ott leszünk!


Kommentek megjelenítése