72 óra alatt meghaladta az 1 milliót az Apple Pay aktiválás

Tech Hírek   |   2014.10.28 - 19:15   |   Írta: H.A   |   825

Abban az első 72 órában, melyben az Apple Pay elérhetővé vált több, mint egy millió kártyát aktiváltak, mondta Tim Cook, aki felszólalt a WSJ.D konferencián a kaliforniai Laguna Beach-en.

applepayhero-250x365

A vezérigazgató saját élményeiről mesélt, hiszen kipróbálta az Apple Pay-t a Whole Foods-ban, miután a kiszolgálást megkapta és nagyon gördülékenynek találta a folyamatot. „Már nem kell a bankkártyánk után kutatni” – mondta. „Ez az első olyan mobilfizetési lehetőség, ami könnyű, biztonságos és privát”.

Cook szerint az Apple Pay „fantasztikusnak tűnik” és ahhoz képest, hogy rövid ideje aktív, egyre több kártyával elérhető az Egyesült Államokban, valójában már most ez vált a legnépszerűbb mobil fizetési lehetőséggé. Az interjú során Cook kiemelte, hogy a szolgáltatóknak igazodniuk kell az ügyfelek igényeihez.

Az Apple vezérigazgatója úgy hiszi, hogy az Apple Pay nagyon hamar elterjed, mert biztonságos és felkészültek az adathalászat ellen is az olyan szolgáltatók hibáiból tanulva, mint a Target vagy a Home Depot és a Staples. „Mi nem játsszuk a Nagy Testvért. Ezt meghagyjuk másoknak” – mondta Cook.

Azt is hozzá tette, hogy az Apple felhasználói szerződése eléggé kötött: „A saját adataik az önök tulajdona” és hangsúlyozta, hogy nem foglalkoznak a felhasználók monitorozásával (lehallgatásával). Az iMessage adatokat és a keresési előzményeket sem gyűjtik.

„Amennyiben a hatósági személyek követelnek valamit, egészen a felhasználóig kell elmenniük, hogy megszerezzék azt” – mondta Cook. „Mi egy hasonló dolgot tervezünk a Fort Knox-hoz”.

Szóba került még az Apple Watch is, melynek töltését napi szinten kell elvégezni, és az iPod classic, melyhez a vállalat már nem nyújt alkatrészeket.

Egyébként ebben az 1millió regisztrációban benne voltunk mi is és amint sikerül itthon is fizetni az Apple Pay-el írunk róla itt az oldalon.

usedapplebofa2

Ma végre sikerült fizetnem itthon az Apple Pay segítségével. Gond nélkül ment a dolog a Fressnapf üzletében, bár első pillantásra rémisztőnek tűnik a kifizetettt összeg egy mogyorós M&M'S ért, de ez csak a magyar tizedes vessző hiányának volt köszönhető. Remélem hamarosan magyar bankkártyákat is regisztrálhatunk majd az Apple fizetős rendszerében. 

applepayteszt

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése