Az iOS 8 a legsikertelenebb rendszer

Tech Hírek   |   2014.10.07 - 17:43   |   Írta: Máté Gergő   |   1120

Az Apple idáig nagyon büszkén hirdette, hogy élen jár a mobileszközök rendszereinek frissítésében, egységesítésében. Súlyos érv volt az Android ellen a verziók kuszasága (a 2.1-től kezdve a 2.3-on, 4.0-án át egészen a legújabb 4.4-es rendszerig minden megtalálható). Most azonban úgy tűnik, hogy az iOS 8 érkezésével megtört az eddigi tendencia.

A cupertinoi cég saját adataira hivatkozva elmondhatjuk, hogy csak az iOS eszközök 47%-án fut a legfrissebb 8-as rendszer a kiadás utáni harmadik héten. Ha ezt összevetjük az Android jellemzőivel, ahol csupán a felhasználók negyede használja a több hónapos (de legújabbnak számító) KitKat rendszert, akkor világossá válik, hogy frissítések terén még mindig az Apple vezet.

nastm8uu8ko6d5nyxap4

Sokkal sikeresebb volt az iOS 7 térhódítása, ami ennyi idő alatt az eszközök 70%-án települt. Az is sokat elárul a folyamatokról, hogy a Szeptember 21-én közzétett 46%-ról csak most volt képes 47-re emelkedni az iOS 8.

Kedvezőtlen fordulat a telepítő csomag közel 6 GB-ra való hízása. A legtöbb ember telefonján ez kényelmetlen fotó és zene másolgatással, törléssel oldható meg, rengetegen nem hajlandóak helyet felszabadítani a frissítéshez. Bizonytalanságot hozott a balul elsült 8.0.1-es frissítés, valamint az iPhone 4S-eken alapvetően szaggató rendszer.

A legközelebbi, Október 16-án érkező iOS 8.1 viszont sok tekintetben megnyugvást hozhat majd.

Forrás: gizmodo.com


Kommentek megjelenítése