Egy keménymagos androidos két hete az iPhone 6-tal

Tech Hírek   |   2014.10.07 - 16:32   |   Írta: H.A   |   717

A cikket a hvg.hu oldalán találtam de annyira megtetszett, hogy gondoltam megosztom veletek.

Két hét egy másik világban, két hét a konkurens telefonnal. Íme az Android-hívő iPhone 6-ról szóló beszámolója.

A DroidLife egyik munkatársa, nem mellesleg megrögzött Android-fan, mazochista kísérletbe fogott, két héten keresztül használta az „ellenfél” telefonját, az iPhone 6-ot. Tapasztalatait egy blogbejegyzésben foglalta össze – ebből szemezgetünk.

Azt rögtön tisztázza, hogy senki se várjon hagyományos értelemben vett iPhone 6 bemutatót, sokkal inkább néhány gondolat megfogalmazása az iPhone 6-ról, az iOS 8-ról egy olyasvalakitől, aki az Android-világban tölti a mindennapjait. A tesztelő lépésről lépésre végigmegy a jellemzőkön, kifejtve azt, hogy mi az, amit az Androidban jobban szeret, de persze azt is elismeri, ha valamit az iPhone 6-ban tudtak jól megvalósítani. Tapasztalatainak summázása annyi lehetne, hogy érti már, miért vannak oda milliók ezért a telefonért, azonban feleslegesnek érzi napokig sorban állni érte. Az iPhone 6 egy valóban nagyon jó telefon, azonban nem a legjobb.

droidapple

Áttekintését a dizájnnal indítja, és egyből le is szólja az iPhone 6-ot, olyannyira, hogy szerinte ez a dizájn az Apple legrosszabbja. A gyártó mindent feláldozott azért, hogy a telefon valóban vékony legyen, s ez ártott a küllemnek. Még össze is veti az iPhone 6-ot az Xperia X3 Compacttal, a Galaxy Alphával és a tavalyi Moto X-szel, hogy bizonyítsa igazát.

image.aspx-2

Más viszont a helyzet a kamerával, amelynek nagyszerűsége és egyszerű kezelhetősége mindenképpen hiányozni fog a tesztelőnek, ha visszatér az androidos világba. Az iPhone 6 ugyanis remek képeket csinál a maga 8 MP-es kamerájával, olyannyira jókat, hogy felmerül a kérdés, egyáltalán szükség van-e 16 vagy 20 MP-es kamerára.

Hasonlóan jó vélemény született az iPhone 6 1810 mAh-s akkumulátoráról is: egy feltöltéssel több mint egy napig bírta a telefon. Csak összehasonlításképpen: az új Moto X 2300 mAh-s akkujával – tipikus használat mellett – csak 16 órányi hálózatfüggetlen működési idő érhető el. A tesztelő úgy véli, hogy az iOS érdeme az iPhone 6 kis akkujának ilyesfajta teljesítménymaximalizálása.

A teljes cikk itt olvasható: HVG.hu

 


Kommentek megjelenítése