Megjelent a Yosemite GM 2.0 - viszont még mindig vannak vele gondok

Tech Hírek   |   2014.10.07 - 22:04   |   Írta: H.A   |   370

yosemite gm 2

Idén elég sok rossz napja lehet az Apple tesztelő csapatának. A Yosemite egyre közelít a megjelenéshez és még vannak benne elég jelentős bugok. Eleve érdekes hogy a GM kiadása után jött még frissítés, általában már a kiadás előtti változatnak szánják ezt a verziót, mégis úgy érezték hogy kell még mit javítani, de a jelek szerint rontottak is. 

Konkrétan az első nagy bug ami az új verzióban feltűnt, hogy a Mac Mini gépemen nem működik az ethernet csatlakozás. Szinte csak szökőévente használom rajta a Wifit, de most jól jött hogy van alternatíva, mert a későbbi bugfixet sem tudtam volna könnyen felrakni.

A Macrumors és más nagy Apple oldalak fórumain is folyamatosan érkeznek a hozzászólások, főleg olyan hibákról ami már a korábbi bétákban is benne volt és még most sem lettek kijavítva. Szerencsére ezek többsége már csak apróság, de azért még mindig elég sok ahhoz hogy kétségeink legyenek.

A frissítés egyébként csak néhány mega, szóval csak hibajavításokat tartalmaz. Ez a helyzet a nap folyamán korábban megjelent iOS 8.1 második bétájával is. A hibák ellenére is érdemes őket felrakni ha a hétköznapi eszközeinken használjuk a rendszereket, a többi javítással főleg a stabilitásra koncentrálnak.

Update: magától megjavult az ethernet csatlakozás, bárcsak minden ilyen könnyen menne :)


Kommentek megjelenítése