Ezentúl egyszerűen ellenőrizhető az Activation Lock

Tech Hírek   |   2014.10.02 - 21:16   |   Írta: H.A   |   1108

Activation-Lock-main

Az Apple kiadott egy új aloldalt az icloud.com-ra, ami segítségével ellenőrizhetjük hogy egy adott eszköz le van-e zárva a Find My iPhone szolgáltatással.

Ez főleg akkor fontos, mikor használt eszközt vásárolunk, ugyanis adott esetben csak akkor tudjuk visszaállítani az eszközt ha kikapcsolták rajta a zárat. 

Az ellenőrző az icloud.com/activationlock/ oldalon érhető el, és elég az eszköz IMEI vagy Serial számát megadnunk, és jön is vissza a válasz.

Az Activation Lock az iOS 7-el lett bemutatva, és arra szolgál, hogy ha elvesztettük vagy ellopták az eszközünket, távolról letilthassuk vagy letörölhessük hogy ne férjenek hozzá az adatainkhoz. Ehhez elég az “iPhone keresése” opciót bekapcsolni a “Beállítások - iCloud” menüben. 

Habár aki nagyon fel akarja törni, így is meg tudja kerülni a rendszert, viszont az elmúlt évben határozottan sok esetben segített visszaszorítani a lopásokat vele. Sajnos ez a használt eszközöknél is problémát okozhat, sokan jeleztek vissza róla hogy olyan eszközt vettek amit nem tudtak használni a zárolás miatt.

activationlockon

Ha az ellenőrzés alapján zárt az eszköz, röviden annyit ír az Apple hogy fel kell vennünk a korábbi tulajjal a kapcsolatot hogy megadja a jelszavát. 

Ezt mindenképpen ajánljuk azoknak akik nálunk vesznek telefont, csak pár percbe telik és sok fejfájást spórolhatunk. Sajnos a hálózati függőségre még nincs központosított megoldásuk, de erre is találhatunk pár oldalt ahol ellenőrizhetjük, mint például a iphoneimei.info

Ui: Mostantól a HasznaltAlma.hu weboldalán több helyen is megtaláljátok az Apple garancia ellenörzés  és az Aktivációs zár ellenörzéséhez vezető linkeket. Használjátok bátran sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat.

Képernyőfotó 2015-03-29 - 15.28.06


Kommentek megjelenítése