iPhone 6: Sarokba szorítva

Tech Hírek   |   2014.10.02 - 18:53   |   Írta: Máté Gergő   |   838

Nem könnyű a helyzetük azoknak, akik iPhone-ról Androidra váltottak a nagyobb kijelző miatt és most az iPhone 6 érkezésével ismét visszatértek az iOS-re. Elég nagy különbségek vannak ugyanis a két rendszerben, hogy mikkel kell számolni, azt most összegyűjtöttük:

Talán a legidegesítőbb dolognak a visszalépési gomb szerkezete számít. Mára a legtöbb Android-os készülék gombja nem fizikai, mechanikus darab, hanem egy érintős gomb. Ennél fogva az iPhone-ok kattogása és használata szokatlan lehet a másik mobil operációs rendszerhez szokott felhasználóknak.

iphone66plus

Annak idején, amikor az Android megérkezett még szemmel láthatóak voltak a különbségek a rendszer működését és az alkalmazások mennyiségét illetően, ekkor a mérleg egyértelműen az iOS oldalára billent. Mára azonban mindkét rendszer letisztulttá vált és nagyjából azonos az applikáció kínálata is. Persze vannak eltérések, de jóval kisebb a jelentőségük. Szokás azt mondani, hogy az iOS biztonságosabb, de sajnos egyre többen jailbreak-elik készülékeiket, ami szabad utat nyit a vírusoknak és a kémprogramoknak iPhone-on és iPad-en is.

Frusztráló továbbá, hogy már nem az iPhone-ba kerülnek a legjobb hardverek. Ha összehasonlítjuk mondjuk egy kétéves Nexus 4-el az iPhone 5S modellt, akkor a gyorsaság máris az Android-os eszközöknél lesz jelentősebb. Sok olcsó Samsung, Sony vagy akár HTC telefonnal összehasonlítva a nyertesként egyértelműen az iPhone kerül ki, de most a prémium kategóriát kell szem előtt tartanunk.

Mondhatnánk, hogy a fejlesztőknek elég az 1 GB RAM és a kétmagos processzor és a telefon így is hasított a teszteken. Mégis ott motoszkál az emberekben a kérdés: egy csúcskészülékbe az Apple miért nem volt hajlandó brutális hardvert pakolni?

A válasz nem könnyű és egyelőre úgy néz ki, hogy ez az iPhone széria kevésbé lesz időtálló, mint elődei, ráadásul a konkurencia által sarokba van szorítva.


Kommentek megjelenítése