iPhone 6 és Apple Watch bemutató összefoglaló

Tech Hírek   |   2014.09.10 - 16:26   |   Írta: H.A   |   824

Képernyőfotó 2014-09-10 - 18.00.03

Most hogy kicsit megnyugodtunk a tegnapi bemutató után, jöhet egy összefoglaló arról hogy mit láttunk és hogy érzünk ezzel kapcsolatban.

Egyértelműen ki lehet jelenteni hogy még nem volt ilyen borzasztó az Apple élő közvetítése. Az első 20 perc szinte teljesen kimaradt és utána is nézhetetlen volt a sok kihagyás és szakadozás miatt.

Aki pozitívan próbálja felfogni, az gondolhat úgy rá hogy a túl nagy érdeklődés miatt fagytak le a szerverek, de sajnos nagyobb annak a valószínűsége hogy eleve technikai hibával indultak az estének.

Szerencsére viszont a The Verge folyamatosan követni tudta az eseményeket és így képet kaptunk arról épp mi történik. Aki esetleg nem látta volna még, annak sem lesz nagy meglepetés: az iPhone pont úgy néz ki mint ahogy megjósolták. Habár örülök a nagy kijelzőnek és az apróbb újításoknak, de hogy semmi bravúros technikai meglepetés nem került bele attól kicsit csalódottan éreztem magam a bemutató alatt. 

Persze az NFC-s fizetési megoldásra is lehetett számítani, jó látni hogy végre sikerült bevezetni, a több éves csúszás után bekerültek a versenybe. Én hiszem hogy az Apple attól igazán Apple hogy a kiforrott technológiákat még profibban tudják felhasználni és egy jól kidolgozott, egységes rendszert alakítottak ki amit jól fog esni használni.

Képernyőfotó 2014-09-10 - 18.02.23

Az “iWatch”, vagyis az Apple Watch ezzel szemben hozott néhány meglepetést, habár személy szerint engem nem nyűgözött le az iPhone után, mivel nem vagyok okosóra párti.

Ettől függetlenül ha vennék, nagy valószínűséggel ezt venném és nem csak azért mert ez van szinkronban az eszközeimmel, hanem mert sikerült úgy megoldaniuk a rendszert hogy lényegesen kezelhetőbbnek tűnik mint a többi óra esetében.

Furcsának tűnik hogy az óra gombja köré csoportosították a kijelző használatát, de ha végiggondoljuk, a fotókon nem jön át hogy milyen kis eszközről beszélünk és a valóságban igen nagy problémát jelentene úgy használni az eszközt hogy letakarjuk az ujjunkkal.

A külsőt és a rendszert leszámítva az óra legtöbb tulajdonságát is elég jól megtippelték az esemény előtt. Tényleg inkább egy iPhone kiegészítőnek számít és a szenzoroknak valamint az összehangolt alkalmazásoknak köszönhetően tényleg kellemes eszköz lehet a hétköznapokban.

Habár még pontosan nem tudni mennyiért árulják majd itthon, de nagyjából 100-150 ezer forint közé lehet behatárolni, ami igen sok ha tényleg csak kiegészítőként tekintünk rá.

Egyébként az Apple sem titkolja azt az érzését hogy ez az óra csak a kezdet egy új termékkategóriába. Remélhetőleg 2-3 év múlva már csak fele ilyen vastag lesz, és még ki tudja milyen funkciókat tudnak belepakolni.


Kommentek megjelenítése