Ezért volt borzasztó az Apple esemény adása

Tech Hírek   |   2014.09.10 - 10:22   |   Írta: Máté Gergő   |   657

Legalább annyira nehéz volt a tegnapi napon elkapni az Apple esemény megnyitóját a külön erre a célra megosztott Apple TV csatornán, mint a zafír kijelzőt megkarcolni. Az első harminc perc botrányosan elérhetetlenre sikerült.

appletvtruckschedule-640x361

Nagyszabású megnyitó helyett jó ideig csak a szép színes csíkokat bámulhatták az Apple TV és a Safari nézői. Megfelelő csatlakozás ellenében sem láthattuk, de még hallani sem hallhattuk Tim Cook és Phil Schiller előadását egy veszettül hangos kínai tolmácsnak köszönhetően.

Dan Rayburn a Streaming Media munkatársa megtalálta a hibát az oldalon: egy JavaScript okozta a bonyodalmat.

„Az Apple úgy döntött, hogy egy JSON-t (JavaScript Object Notation) jeleníttet meg az apple.com-on, ami interaktív bejegyzésgeket tesz közzé a weblap alján az eseményről. Ez eredményezte azt, hogy minden milliszekundumban frissítette magát az oldal.

Az állandó JSON kód miatti frissítésnek hála a lejátszó alacsonyabb bitrátára, ezáltal rosszabb minőségű videó megosztására váltott, mert több nézőt érzékelt, mint ahányan valójában követték az eseményt”.

Az Akami tartalommegosztó szervereire sem támaszkodhatott az Apple, pontosan a rossz JSON kód miatt. Minden megjelenítési probléma forrása az oldalra direkt módon feltöltött videó volt.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése