Végre megszólalt az Apple az iCloud botránnyal kapcsolatban

Tech Hírek   |   2014.09.03 - 21:08   |   Írta: Pausch Rita   |   489

Sajtóközleményt adott ki az Apple a hírességek fotóinak kiszivárogtatásának ügyében.

Friss tájékoztatással szeretnénk szolgálni a zajló vizsgálatunkról érintett celebek fotóinak ellopásával kapcsolatban. Amikor értesültünk a lopásokról, nagyban felháborított minket és azonnal utasítottuk az Apple mérnököket, hogy találják meg a forrást. Számunkra a legnagyobb fontossággal vásárlóink magánélete és biztonsága bír. 40 órányi vizsgálat után kiderítettük, hogy a szóban forgó hírességek felhasználói fiókját célzottan, külön-külön érte támadás a felhasználói neveik, jelszavuk és biztonsági kérdések útján.  A vizsgálat alapján egyértelműen kiderült, hogy egyetlen ügy sem fakadt Apple rendszer, az iCloud vagy az „iPhone keresése” hibájából vagy biztonsági réséből. Nyomozó szervekkel együttműködve a vizsgálatokat továbbra is folytatjuk a tettesek mielőbbi beazonosításának céljával.„

apple press

Ezen felül azért gyorsan felhívják a figyelmet arra, hogy mindenkinek ajánlják, hogy megfelelő jelszót és a kétlépéses biztonsági igazolást használjon, sőt egy támogató linket is adnak ezek beállításával kapcsolatban. Az Apple rendszerek biztonságossága ugyan tökéletes, de azért erősen ajánlott még biztonságosabbá tenni a felhasználói fiókokat… Biztos, ami ziher.

Természetesen nem kérdőjeleződhet meg az iCloud biztonságossága egy olyan nagyszabású dolog bemutatása előtt, mint például a HealthKit, ami további személyes adatok tárolását teszi majd lehetővé. Vagyis az Apple-nek nagyon fontos pont most a megítélésük és, hogy helyre tegye ezt az egész ügyet.

Ugyanakkor mi sem mehetünk el szótlanul amellett az érdekes részlet mellett, hogy ez az egész hercehurca gyanúsan közel történt a várva várt szeptemberi iPhone 6 bemutatóhoz. Azért úgy tűnik nincs nagy baj. New Yorkban már most letáboroztak az emberek és sorok kígyóznak az Apple üzletek előtt, pedig még egy szűk hét van a nagy bemutatóig.

Kapcsolódó cikk: 
Meztelen celebek, iCloud botrány
Az Apple vizsgálja az iCloud biztonságát




Kommentek megjelenítése