Ninja Smasher, egy furcsa, kalandos iOS játék bemutató!

Tech Hírek   |   2014.09.04 - 08:45   |   Írta: H.A   |   816

A Ninja Smasher fejlesztőit úgy is ismerhetjük, mint Rogue Ninja-t vagy Q-Cumber Factory-t, attól függően, hogy épp mit írtak ki az App Store-ba. Korábban már kiadtak egy játékot Rogue Ninja címmel 2,99 dollárért, majd ezt követte a Ninja Striker 0,99 dollárért.

A Ninja Striker-ben meg kellett nyomnunk a képernyőt, ahhoz, hogy felrepítsük nindzsánkat jobbról a baloldali falra, vagy vissza. Kis arany tallérokat lehetett gyűjteni, amiből különböző dolgokat vehettünk a boltban és ennek köszönhetően növekedett a pontszámunk. Egész mókás játék, de mindenképpen hiányzott belőle az a bonyolult tervezés, ami a Rogue Ninja-ban megvolt. Úgy néz ki a Ninja Striker csak egy bemelegítés volt, valami sokkal nagyobb dologra. Az alap irányítási struktúra, az ellenfelek, és a hátterek többsége remek emlékeket hagyott bennem, de ez mind kevés volt, mivel a játék sajnos csak bő 3 órás.

A Ninja Smasher egy kastélyban kezdődik, ahol megtámadjuk a főellenséget, hogy megmenthessük a királylányt, viszont csúnyán kidobnak minket onnan. Ezért a feladatunk az, hogy megtaláljuk az összes felszerelést, az upgrade-eket és visszanyerjük a királylányt, na meg persze lezavarni egy hatalmas visszavágót a főgonosz ellen. A felszerelések és upgrade-ek többségét barlangokban, kastélyokban és templomokban találjuk meg. Viszont mindenképpen kell egy azon erők közül, melyet az előző helyen találunk ahhoz, hogy felnyithassuk a következő helyet, szóval van ebben logika. 

Az upgrade-ek használatával, ha jól körülnézünk a pályán, találhatunk még extra fejlesztéseket, melyek növelik erőnket, vagy ehhez hasonlókat tesznek. Szintén találhatunk még a pályán aranytallérokat és szerezhetünk az ellenfeleinktől is, ha legyőztük őket. Ezeket pedig később elkölthetjük a játékon belüli boltban, vehetünk majd bájitalokat, dobó csillagokat, vagy akár frissítéseket az egészségünkre, vagy a mágia erőnkre.

Íme egy gameplay videó a játékról:

http://youtu.be/73d6oEzjnqg

A fedett területeken általában kulcsokat kell keresnünk vagy kapcsolókat, amikkel felnyithatjuk az adott főellenséggel a harcokat. A dizájn nagyon okos olyan téren, hogy nem kell sokat visszafelé haladni valamiért. Viszont, ha felvettük a szükséges elemet, vagy megnyomtuk a tükrözött kapcsolót, akkor mehetünk vissza a játék központjába.

 

A főellenségek nagyok és bizonyos szempontból erősek is, de a hatalmas életerőnk, ettől függetlenül tovább tart, mint az övéké. Elég nehéz elkerülni a támadásaikat, de ha felvettünk valami lövedéket, akkor elég könnyedén megölhetjük bármelyiket. A trükk az, hogy visszamegyünk hátulra és onnan támadjuk. A legtöbb főellenségnél, így a legkönnyebb nyerni, még, ha hosszú és kissé unalmas folyamatnak is tűnik.

 

Az irányítás sokkal jobb, mint gondolnánk, főleg a Ninja Striker-el összehasonlítva, bár ennek is hasonló a menete. Érintsük meg bárhol a képernyőt, már megy is oda a kis nindzsánk, és elvégzi a kardos csapásokat az ellenfelünkön. Így már sokkal inkább érezhető a különbség a két játék irányítása között. Persze a nindzsánk eleinte csak ugrani és kardozni fog tudni, de egy-két upgrade után úgy fogunk közlekedni a pályán, mint valami isten, és simán kilövünk bárkit, bárhonnan.
A képernyő folyamatos érintése eleinte kicsit fárasztó, de mire elkaptam az érzést, már szinte semmiség volt. A játék megjelenése körülbelül valahol a NES és a Turbografix közé esik, így eléggé retro a hangulata. Van sok éles szín és különböző meglepően nagy hátterek. A zene és a hanghatások szintén nagyon mennek ehhez a korszakhoz.

A játékban úgy tudunk menteni, hogy bemegyünk egy rendszeres helyre, és ott csak szimplán megérintünk egy tárgyat. A mentés feltölti teljes életerőnket, így nem igazán tudunk elakadni valami rossz helyen. A játék során az egyetlen, amit valós pénzért vásárolhatunk az a több mentés. Ha szeretnénk egy új játékot kezdeni, akkor mindenképpen érdemes kiadni érte a 0,99 dollárt, ha viszont elvagyunk egy mentéssel, amíg végigvisszük a játékot és csak utána szeretnénk kezdeni egy újat, akkor nincs értelme kiadni érte ezt az árat.

Akinek megtetszett a játék, innen le tudja tölteni 1,99 dollárért:

itunes.apple


Kommentek megjelenítése