Swing Copters iOS bemutató! Egy újabb játék a Flappy Bird készítőjétől!

Tech Hírek   |   2014.08.29 - 13:02   |   Írta: H.A   |   679

Mind azután a dráma után, amit a Flappy Bird okozott nekünk a játék megjelenésekor, majd a levételkor azt hittük nem lesz újabb játék a készítőtől. Tévedtünk, hisz itt egy újabb Flappy Bird feeling-ü remekmű, mely a Swing Copters névre hallgat és ingyenesen tölthető az App Store-ból!

Játékmenet:

A játék nemrégiben kapott egy új frissítést, mely egy kicsivel könnyebbé tette. A Swing Copters egy arcade(árkád) játék, mely érintőképernyős eszközökre lett kifejlesztve, lényegében egy dolgot tudunk csinálni jobb ujjunkkal megérintve a képernyőt balra repülünk és, ha bal ujjunkkal érintjük meg akkor jobbra, kifújt. A mi kis emberünk fejére ragadt egy propeller, mellyel nem csak felfelé tudunk menni, hanem jobbra, balra is. Miközben felfelé repülünk szűk rések között kell átszálljunk és, bár ez nem hangzik nehéznek sajnos az. Igen csak megnehezíti a dolgunkat két kalapács, melyek a gerendára vannak rögzítve és jobbra balra mozognak. Ha hozzáérsz a gerendához vagy a kalapácshoz illetve a képernyő oldalához, lezuhansz és a játéknak vége. A nehézség a kiszámíthatatlan propellernek köszönhető, mely kollégánk fején található. Van, hogy balra megy hiába nyomjuk jobbra vagy balra függetlenül attól, hogy mi jobbra szeretnénk repülni. Néha az is előfordult mikor játszottam vele, hogy egyszerűen nem érzékelte a játék az ujjamat, amint épp szétnyomkodtam a képernyőt.

Nyilvánvalóvá válik, hogy egy elért pontszám után a játék nem nehéz lesz, hanem lehetetlen. A Swing Copters teljesen úgy jön le nekem, hogy a nehézség nem azért van, hogy kiegészítse a játékot vagy tesztelje a játékost, hanem csak a játékos bosszantására szolgál. 

A Flappy Bird véleményem szerint nehéz volt, de kezelhető. Néhány alkalommal könnyen eltudtuk érni az adott pontszámot, ha nem voltunk lassúak. A Swing Copters-nél pedig nincs remény. A következő történik: te ülsz a képernyő előtt és nézed mi folyik ott éppen, miközben arra gondolsz, hogy ennek az ég világon semmi értelme sincs. A fejlesztőnek ismét sikerült szalagra hoznia mindazt, amit a Flappy Bird-nél, de ezt most körülbelül kétszeres vagy megkockáztatom, hogy akár háromszoros nehézséggel tette. Ez már teljesen olyan, mint a tömény bors mártás, mely csak azért létezik, hogy fájdalmat okozzon és semmi élvezet nincs benne. Igaz néhány játékosnak már sikerült, olyan pontszámot elérni, mely egy  normál embernek, de talán még egy robotnak is komoly megpróbáltatás lenne. Azt hiszem  gyors reflexekkel, isten szintű pontossággal és egy marék kokainnal sikerülhet túllépnünk, akár a második pontot is. Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani, hogy ilyen megpróbáltatásnak, amit ez a játék nyújt soha az életbe ne tegyék ki magát.

A másik dolog amit negatívumnak említenék meg, hogy miután meghalunk várnunk kell három másodpercet, ami egy idő után szinte óráknak tűnik. Rettentően idegesítő tud ez lenni. Utálok várakozni főleg, ha egy játékról van szó.

Grafika és hang:

Nem sokat tudok erre mondani. Egyszerű 8 bit-es pixel grafika, mely elvégzi a munkát. A játék jól néz ki iPhone-on és Android-on, de nevetségesen rosszul néz ki a tablet-en, hisz a játék fogja és kinyújt mindent, anélkül, hogy a legcsekélyesebb optimizálást is elvégezné. A hirdetések is olyanok, hogy szinte már zavarják a szemedet, de szerencsére az új frissítésnek köszönhetően már csak a menüben láthatóak illetve, ha meghalunk arra a csekély három másodpercre egyébként, ha fizetünk egy dollárt az összes hírdetés eltűnik.  Hurrá!

A hangról se tudnék többet mondani, mint azt, hogy a készítő egy olyan egyszerű chiptune hangeffektet rakott a játékba, mely hibátlanul összeillik a 8-bites grafikával.

Döntés

A Swing Copters egy olyan játék, mely arra az egy célra lett tervezve, hogy nehéz (lehetetlen) legyen és rettentően idegesítő. Ez nem szórakoztató és biztos vagyok benne, hogy nem is vicces. Úgy érzem ez a játék csak bosszantani akar minket, de mindezt elég látványosan teszi. Ha akarsz egy olyan játékkal játszani, mely már azért könyörög, hogy kidobd a telefont az ablakon vagy egyszerűen földhöz vágd akkor ez a te játékod, de talán legegyszerűbb, ha szimplán letöröljük a játékot és kész, probléma megoldva. Ha ezek után is le szeretnéd letölteni a játékot, akkor tessék itt a lehetőség én nem tartalak vissza. Egyetlen jó dolog benne az az, hogy ingyenes, de nekem teljesen olyan érzésem volt, hogy kérem vissza a pénzem a sok elveszetegetett értékes idő miatt.

Íme itt egy videó a játékról:

http://youtu.be/gw_tWqwfUlI

Értékelés: 5/10
Előnyök: Ingyenes
Hátrányok: A játékmenet csak is azért készült, hogy idegesítsen minket, ahelyett, hogy élvezetes lenne, rosszul optimizált grafika a tablet-en, ellenszenves hirdetések ingyenes változatban, túl sokáig tart az újraindulás

Összességében én azt mondom egy próbát megér és, ha nem tetszik két próbálkozás után fogjuk és letöröljük. :D

Swing Copters


Kommentek megjelenítése