BKV információk a mobilon

Tech Hírek   |   2014.07.24 - 08:31   |   Írta: Pausch Rita   |   830

Egyáltalán nem népszerű, mégis sokan használják. Mi az? Hát a BKV! Nagyrészt télen sem rózsás a helyzet, de nyáron a rengeteg útépítés miatt kifejezetten nehéz úgy eljutni A pontból B-be, hogy közbe ne kelljen átszállni valami pótló járatra.

bkkinfo banner

Részemről egyáltalán nem bánom, ha végre nyugati szintűvé húzzák fel a fővárost, de az ezzel járó kellemetlenség attól még létezik. Úgy tűnik, hogy a BKV jelenlegi gyámja, a BKK is felfigyelt a közlekedéssel járó nehézségekre, és arra, hogy szinte már követhetetlen, hogy hol hogyan és hova lehet átszállni. Bár a változásokról webes felületen eddig is lehetett tájékozódni, de megkönnyítendő az utasok egyébként sem egyszerű dolgát, létrehoztak egy iOS-re (is) elérhető mobilalkalmazást, amivel könnyedén nyomon követhetjük a változásokat, amik a fővárosban zajlanak.

A BKK Info névre hallgató alkalmazás Push üzenetek formájában küldi a készülékre az értesítéseket a tömegközlekedés változásairól. Így könnyedén képbe kerülhetünk, hogy épp mi hol és miért nem jár, vagy mi jár helyette. Akkor sincs gond, ha csak adott járat vagy járatok érdekelnek minket. Könnyedén tudunk szűrni eszköz típusra is, vagyis, ha minket csak a villamosok és/ vagy buszok érdekelnek, akkor mondjuk arra. Lehet kérni csak az általunk leggyakrabban használt eszközökről külön értesítéseket, viszont ez már e-mailes regisztrációhoz kötött funkció.

Bár a fenti opciók is hasznosak, azért erős hiányérzetem van az alkalmazással kapcsolatban, igaz a hivatalos közlemény szerint tovább fogják fejleszteni. (Mikor?) Viszont nem nagyon értem, hogy miért nem tudtak belegyúrni még egy menetrendet is, ami szintén nem jönne rosszul. Persze vannak megbízható ingyenes budapesti menetrend applikációk, csak így nem kéne egy célra több appot használni.

Akit egyébként mélyebben érdekel a téma, az tájékozódhat a megállókban is, ahova sok helyen kitettek QR kódokkal ellátott tájékoztató táblákat.

Az alkalmazás iPhone-ra ingyenes elérhető az App Store-ban:

https://itunes.apple.com


Kommentek megjelenítése