Decemberig 80 millió új iPhone készülhet

Tech Hírek   |   2014.07.22 - 05:26   |   Írta: Máté Gergő   |   648

Az Apple az eddigi legnagyobb számú iPhone gyártásába kezd bele a The Wall Street Journal szerint. A cupertinoi vállalat a nagyobb méretű kijelzővel ellátott okos telefonjaitól rekord nyereséget vár.

iphone-6-models

December végéig az Apple 70 és 80 millió közötti 4.7 hüvelykes, illetve 5.5 hüvelykes iPhone gyártásával bízta meg partnereit. Ilyen rohamléptekkel még sosem készültek iPhone-ok.

A wsj.com-on megjelent cikk Lorraine Luk szavain alapszik:

„Az Apple előrejelzései szerint az iPhone 6 gyártása nagyobb volumenűen zajlik, mint a tavaly első ízben elkészített 50 és 60 millió közötti 4 hüvelykes képátlójú 5S és 5C. Mindkét változat fém felépítésű lesz az iPhone 5S-hez hasonlóan és több színben is megjelennek.”

A hír hallatára az Apple gyártói partnerei, a Foxconn és a Pegatron nagyszabású munkaerő felvételbe kezdtek, hogy a szükséges mennyiségű iPhone 6-ot a határidőn belül elkészíthessék. A Foxconn önmagában 100 ezer új alkalmazott toborzásába kezdett.

Az iPhone 6 népszerűségét két dologra is alapozzák: a nagyobb méretű kijelzőre sokan vágynak, de emellett az iOS 8 új funkciói szintén csábíthatják a vásárló közönséget.

A múlt héten a Reuters arról számolt be, hogy a 4.7 hüvelykes iPhone gyártása még ebben a hónapban megkezdődik, míg a nagyobb, 5.5 hüvelykes változat Augusztus másodikán gördülne a futószalagokon. Az előbbi jóval nagyobb kínálatban jelenne meg a gyártóknál, amikor az iPhone 6 Szeptemberben megérkezik a boltokba.

Forrás: idownloadblog.com


Kommentek megjelenítése