A Google igazgatója is az Apple-t választaná

Tech Hírek   |   2014.07.10 - 17:07   |   Írta: Máté Gergő   |   623

A Google ügyvezető elnöke jövőre 1 milliárd Android-os eszköz elterjedésére számít egy New Yorkban adott interjú szerint. Eric Schmidt úgy véli soha olyan erős és kiterjedt platformháború nem volt még, ami jelenleg az iOS és az Android között zajlik:

schmidt

„Az Android-Apple harca pontosan jellemzi és meghatározza a mai ipart” – mondta Schmidt, aki Walt Mossberg és Kara Swisher társaságában értekezett. Pontos felmérések nélkül is kimerte jelenteni a Google elnök, hogy minden eladott Apple eszközre legalább négy Androidos jut. Ilyen tendencia mellett Schmidt szerint jövőre az Android-os készülékek száma meghaladja az 1 milliárd darabot.

Ezért nem meglepő, hogy az iparágon belül minden más eltörpül a két rivális csatározásain kívül, még az Apple és a Microsoft asztali számítógép aránya is.

„A mobileszközök térnyerését minden negyedévben megfigyelhetjük” – mondta Schmidt. „Az eszközök már annyira hasznossá váltak, hogy amennyiben nem egy speciális tudású munkásról beszélünk, gyakorlatilag az élet legtöbb területét lefedik” – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy kiélezett harcról beszélt, Schmidt szívélyesen nyilatkozott az Apple-ről. Arra a kérdésre, hogy melyik cég igazgatója szeretne lenni, ha választhatna, ő az Apple-t jelölte meg. „Nekik van a legtöbb vagyonuk” – mondta mosolyogva.

Forrás: cnet.com


Kommentek megjelenítése