Hatéves az iOS App Store!

Tech Hírek   |   2014.07.10 - 22:29   |   Írta: H.A   |   736

App-Store-Apps-Wall

Épp hat évvel ezelőtt nyitotta meg az App Store virtuális kapuit az Apple, az iPhone OS második verziójában és az iTunes-on keresztül, amivel a külső gyártók számára lehetővé tette az iPhone alkalmazások fejlesztését.

Nehéz elképzelni egy iPhone-t “appok” nélkül, de tulajdonképpen az első verzió csak a gyári programokat tartalmazta, és Safariból telepíthető webes alkalmazásokat.

Az App Store bemutatásával történt igazi áttörés az iPhone történetében, és ez az a szolgáltatás amiből azóta minden más gyártó is elkészítette a saját változatát.

A 2008-as bemutató óta több mint 75 milliárd letöltést számolhatunk, aminek a nagy része az elmúlt években történt. Szintén, a 9 millió regisztrált fejlesztő közül a 47% a tavalyi év során csatlakozott. Ezek a fejlesztők 15 milliárd dollárt kerestek összesítésben a hat év alatt.

http://youtu.be/xo9cKe_Fch8

Csak 2013-ban több mint 10 milliárd dollár értékben vásároltak programokat a felhasználók az App Store-on keresztül, és ebből 1 milliárd decemberben történt!

Az iOS 8 egyik új funkciójával, a “Family Sharing” segítségével a család többi tagjával is megoszthatjuk a vásárolt programjainkat és felügyelhetjük a gyerekek letöltéseit.

Boldog születésnapot az App Storenak, és reméljük hogy a következő hat év legalább ennyire sikeres lesz!


Kommentek megjelenítése