Négyszer többen telepítik a Yosemite bétát mint a Maverickset

Tech Hírek   |   2014.07.09 - 21:36   |   Írta: H.A   |   545

Chitika0709-1

Tapintható volt a feszültség az idei WWDC során, főleg amikor Craig Federighi bemutatta az OS X 10.10 Yosemite teljesen átszabott felületét.

Az új rendszer sokkal mélyebb integrációt hozott az eszközeink számára, és a felületi változások is jól sikerültek. Ezt jól mutatja a Chitika felmérése a fejlesztők letöltési szokásairól, ugyanis majdnem négyszer többen telepítették eddig az új rendszert, mint tavaly a Mavericks esetében.

Ezeket a felméréseket a megjelenéstől követik, a netes forgalom alapján, és valójában mindkét rendszer elég kis részt ad ki 30 nap távlatában, de a Mavericks csak 0.05%-ot fedett le, az idei 0.20 hoz képest.

Szerencsére az általános OS X felhasználók körében a Chitika felmérése alapján a Mavericks van a csúcson, 45.7 százalékkal, amit a 10.6-os rendszer, a Snow Leopard követ 17.5 százalékkal, és nem sokkal lemaradva a Mountain Lion 17.1-el. Lényegében ez jól mutatja hogy szépen lassan, de a felhasználók nagyja kihasználja az ingyenes frissítési lehetőséget, és sokkal jobb tendenciát mutat mint a Windows esetében.

A Chitika külön kiemelte, hogy a nagy fejlesztői érdeklődés és az ingyenes frissítés azt jelentheti hogy a Yosemitet minden korábbi rendszernél gyorsabban fogják frissíteni a felhasználók, az őszi megjelenés után.

Chitika0709-2


Kommentek megjelenítése