Apple TV: hogyan használjuk más távirányítóval?

Tech Hírek   |   2014.07.09 - 19:00   |   Írta: Máté Gergő   |   1040

A legtöbb esetben, amikor az ember új távirányítót vásárol az otthoni elektronikai eszközökhöz, akkor meg kell tanítania a távirányítónak azok kezelését. Bonyodalmas utánajárás következik a gyártónál, vagy a leírásban, végül a szuper titkos kódot beírjuk és imádkozhatunk, hogy működjön a távirányító. Az is előfordulhat, hogy nem egyezik vagy létezik kód az adott eszközhöz. Ebben az esetben még kínosabb a mutatvány.

aplleremote

Jóval okosabb ennél az Apple TV megoldása. Teljesen fordított módon működik, ugyanis a TV alkalmazkodik a távirányítóhoz. Ezáltal meglévő TV, DVD vagy set-top-box-unk távirányítóját is bátran alkalmazhatjuk.

Mindössze annyi a dolgunk, hogy a Beállítások menüben az Általánost választjuk és ezen belül a távirányítót (Settings/General/Remote). Nagyon fontos meggyőződnünk róla, hogy az általunk használt távirányítót nem használjuk más célokra (pl.: a TV-hez), mert kellemetlen, amikor összeakad. Válasszuk a Start gombot, majd az Apple TV kijelzőjén a felfelé nyíl kiemeltté válik. Nyomjuk meg azt a gombot, amit erre a célra szeretnénk használni és a rendszer rögtön megjegyzi. Egyszerű és tetszetős, igaz? Már csak annyi a dolgunk, hogy a többi funkciógombbal is megtegyük ugyanezt.

Forrás: tuaw.com


Kommentek megjelenítése