Jobs miatt rossz a finn gazdaság?

Tech Hírek   |   2014.07.08 - 20:43   |   Írta: H.A   |   562

stevejobsvid

A legtöbben tűkön ülve várjuk az új iPhone és iPad bemutatókat, kivéve néhány megrögzött Apple ellenző, mint például a finn miniszterelnök.

A svéd üzleti lapnak, a Dagens Idustrinak fejtette ki Alexander Stubb, Finnország miniszterelnöke, hogy Steve Jobs két nagy termékének a hibája az országuk munkapiacának a romlása.
“Két oszlopon álltunk: az egyik az IT cégeink, a másik a papíriparunk volt” - közölte Stubb, arra utolva hogy az Apple okostelefon és tablet kombó mindkettőre hatással volt a kétezres évek második felétől.

“Nalle Wahlroos, a Nordea (svéd bank) elnöke helyesen írta le a helyzetet, amikor arról beszélt hogy az iPhone betett a Nokiának és az iPad a fatermelésünknek” - folytatta Stubb.

Azt is megemlítette, hogy az Apple az egyik oka annak hogy még mindig küszködik a gazdaságuk két évvel a recesszió után. A Nokia küzdelme végül azzal zárult hogy a Microsoft felvásárolta, ami idén áprilisban lett véglegesítve.

“Igen, Steve Jobs vette el a munkánkat, de ez már a változás korszaka” - jegyezte meg Stubb - “A fakitermelés szépen lassan átáll bioenergia termelésre. Az IT cégeink pedig a játékiparba mozdulnak, ami már nem csak hardverről szól mint a Nokia telefonoknál.”

Persze elég nyers azt feltételezni hogy Finnország gazdasági gondjai mind Cupertinoból származnak, de ez egy emlékeztető arra hogy az Apple nagy technológiai lépései elég negatívan hathat azokra akik a másik oldalon állnak.

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése