Szinte elpusztíthatatlan az iPhone 6 kijelző panelje

Tech Hírek   |   2014.07.08 - 16:07   |   Írta: Máté Gergő   |   684

Korábban már tudomásunkra jutott egy videó az iPhone 6 kijelzőjének hajlékonyságáról, de egy ennél sokkal keményebb tesztnek vetette alá Marques Brownlee az okos telefont a YouTube-on fellelhető új videó tanúsága szerint. Brownlee nem csupán apró karcolásokkal tesztelte a kijelzőt, előkerült a kulcscsomó és egy kés is.

screen-shot-2014-07-07-at-6-51-55-pm

A videó kezdetén az új iPhone zafír kristály felépítésére kerül a hangsúly. El kell ismernünk, hogy gyönyörű, kiemelkedően tiszta ez a megoldás, ezért is készítette az Apple az iPhone 5s kamerájának lencséjét és a Touch ID szenzort ugyan ebből. A rövid bemutatás után Brownlee feladja a leckét a készüléknek.

Gyors karcolási tesztekkel kezdődik a tortúra, majd a zsebkés és a kulcsok következnek. Amikor a felszíni sérülések próbája csődöt mond, akkor Brownlee elvégez egy hajlításos tesztet hasonló eredménnyel. Ez szintén jól látható a videóban.

Természetesen sok egyéb tesztlehetőség akad még, de a zafír kristály remekül vette az első megmérettetést. A videó végén Brownlee megjegyzi, hogy szerinte képtelenség mechanikus rásegítés nélkül kárt tenni a panelban.

Az előző hónap végén a 9to5mac exkluzív fotókat tett közzé a fekete és a fehér verziójú iPhone 6 kijelzőről. Sokak várakozásával ellentétben a vékonyabb kialakítás azonban nem okoz hatalmas energiatakarékosságot és hosszabb akkumulátor üzemidőt.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése