Akár 175 millió iPhone is gazdára találhat idén

Tech Hírek   |   2014.07.06 - 17:36   |   Írta: Máté Gergő   |   372

Michael Walkley elemző korábbi számításai szerint az Apple 171 millió iPhone-t értékesíthet a 2014-es költségvetési év végéig.

iphone5sfiscal

Ezzel szemben az Apple 175 millió iPhone 5S eladásával számol a költségvetési év végéig és 193 millió eladását jegyzi elő a következő évig. Az előzetes jóslatok 171 millióval számoltak a következő Szeptemberig és 186 millióval a 2015-ös zárásig.

Mi változott? Miért lett bizakodóbb az Apple? Wlkley két fő szempontot jelöl meg erre:

A felmérések szerint, melyeket a Canaccord Genuity végzett az iPhone 5S eladási számai megerősödtek, így az almás cég okos telefonja az egyik (ha nem a) legjobban fogyó készüléke lett világszerte és az Egyesült Államokban egyaránt. A Counterpoint Research szintén az 5S-t jelölte meg a világ legeladhatóbb telefonjaként Októberben.

Nagyon jól jött az Apple-nek az is, hogy a China Mobile, Kína legnagyobb szolgáltatója piacra dobta otthonában az 5S-t, méghozzá remek eredménnyel, érvelt tovább Walkley. A potenciális ügyfelek száma nagyjából 760 millió, így nem csoda, hogy az Apple és a China Mobile külön megállapodást kötött Csütörtökön.

A 2015-ös év főként az iPhone 6 sikereitől függ majd, bár előreláthatólag rengeteg vásárlóra számíthat az Apple és ha hozzávesszük, hogy a kínai piaccal még nagyobbat vághat a tortából, úgy tűnik minden oka meg van az almás cégnek az optimizmusra.

Forrás: cnet.com


Kommentek megjelenítése