Apple továbbra is a számítógép piac tetején; mindeközben jön fel a Lenovo - ilyen volt az első negyedév

Tech Hírek   |   2014.07.06 - 19:21   |   Írta: Zoltan C   |   730

Képernyőfotó 2014-07-06 - 21.20.52

Jóllehet nem túl jó negyedévet tudhat magáénak az iPad, az Apple továbbra is sziklaszilárdan áll a PC-k világpiacának élén - tudhatjuk meg a Canalys piackutató akuális jelentéséből, amely "PC" alatt érti a tableteket, asztali gépeket és laptopokat is. A szóban forgó első negyedévben egyébként összesen 20 millió tabletet és Macet adott el az Apple. Az iPad esése világviszonylatban pedig 16%-os volt, és 80%-át tette ki az Apple teljes "PC" szállításának. A Canalys elemzői érdekes módon nem érzik, hogy komolyabb jelentőséget kéne tulajdonítani az iPad visszaeső forgalmának. Úgy vélik, mind az átlag felhasználók, mind pedig a cégek folyamatosan fogják lecserélni az elkövetkezendő években asztalig gépeiket és laptopjaikat tabletekre.

Jó lesz odafigyelnie a világnak ugyanakkor a Lenovora. A Canalys elemezésében második helyre futott be összességében, a hagyományos PC-k terén 10-ről 12%-ra növelte piaci részesedését. A Lenovo gyorsan váltott egy innovatívabb külsőre, a Yoga termékvonal pedig vezeti az átalakítható notebookok piacát. A HP helyzete viszont már nem ennyire prosperáló, harmadik helyre futott be a cég. Elsősorban a tabletek piacán kell erősödnie a cégnek, mivel kevesebb mint 400 ezer darabot szállított a kérdéses időszakban - ez pedig nagyon kevés ha az Apple 16,4 milliójához hasonlítjuk. Viszont nem hagyja szó nélkül mindezt a HP, jelenleg egy olyan tablet stratégián dolgoznak, amely a csatlakoztathatóságot helyezné előtérbe, ezzel különböztethetnék meg majd magukat a piac többi szereplőjétől.

Képernyőfotó 2014-07-06 - 21.20.42

Világ viszonylatban is csökkent a tabletek növekedése (ez most 21%-os), viszont továbbra is 41%-ot tesznek ki, a laptopok 38%-ával szemben.

Forrás: www.cnet.com


Kommentek megjelenítése