Virtuális ruhapróba és gardrób megoldások

Tech Hírek   |   2014.07.06 - 10:26   |   Írta: Pausch Rita   |   1556

Az internetes vásárlásokat nagyban megnehezíti a tény, hogy a portékát nem tudjuk kézbe venni, alaposan megszemlélni, kipróbálni vagy épp a legfőbb gond mind közül: felpróbálni. Emelje fel a kezét, aki rendelt már úgy az internetről ruhaneműt, hogy kénytelen volt visszaküldeni, elajándékozni, eladni vagy egyszerűen csak a szekrény legalsó polcára száműzni! Megszámolnom nehéz lenne a felemelt kezeket, de gyanítom többen is jártunk már így.

metail

Hiába adják meg a pontos konfekcióméretet, hiába adják meg akár a testméreteket, mindig ott lebeg a fejünk felett, hogy ha a méret jó is, a megrendelt áru minőség silány, nem áll jól, vagy egyszerűen csak nem olyan, amilyennek képzeltük és, amilyennek a képen ábrázolták. Igény tehát bőven akadna valamilyen jellegű megoldásra.

A kilencvenes évek harmatgyengéi közül az egyik, Alicia Silverstone nevével fémjelzett, Spinédzserek (Clueless) című film maradandó részlete a főszereplő digitalizált gardróbja. Valami ilyesmit álmodott meg Tom Adeyoola is a felesége számára, aki ugyan akkor még csak a barátnője volt, de már akkor is szeretett online vásárolni. Tom az ötletét fontolgatva összeállt Duncan Robertsonnal és 2008-ban a cél érdekében létrehozták a Metail szoftvert. A Cambridge-i Egyetemen a komputeres látvány technológia berkein belül dolgoztak, míg kétszemélyes csapatuk lassan növekedni kezdett, majd egyre nagyobbá fejlődtek, míg olyan nagymegrendelőkig értek, mint a Tesco ruházati részlege.

Most viszont a ruhaipar apraja, nagyja felfigyelt a cégre, ugyanis sokat fejlesztették a Metailt és létrehozták a MeModelt. A MeModel egy olyan virtuális próbababa, amit egész jól a saját fazonunkra tudunk alakítani, majd felpróbálgathatjuk rá az online kiszemelt ruhadarabokat. A Metail weboldalán a nők már ki is próbálhatják, sőt hozzáteszem, egész jól el lehet vele szórakozni. A próbababa létrehozásához meg kell adnunk magasságunkat, súlyunkat, melltartó méretünket, derék és csípőméretünket. Ezek az adatok már elegek ahhoz, hogy a ruhákat virtuális megfelelőnkre próbálhassuk, de önmagunkhoz még közelebbivé tehetjük akár azzal, hogy megváltoztatjuk a bőrét, haja színét vagy akár a frizuráját.

Ezzel lehet, hogy megoldódik a virtuális ruhapróba kérdése vásárlásokkor, de az otthon hegyekben álló különféle ruhadarabok ettől még nem lesznek szervezettebbek. Viszont erre is van megoldás! A MyDressing alkalmazás ugyanis pontosan az otthoni ruháink szervezését igyekszik megoldani, bár kissé körülményes módon. Az alkalmazás letöltése után, ugyanis fel kell térképeznünk a gardróbunkat. Ez annyit tesz, hogy úgymond digitalizáljuk azt. Minden egyes ruhadarabot, amit a virtuális tárunkban szeretnénk tudni, le kell fényképezni, ki kell vágni és utána lehet különféle szettekbe, összeállításokba rendezni őket. Vagyis ahelyett, hogy mindig kikészítgetnénk a ruháinkat másnapra, elég egyszer megcsinálnunk ezt a kicsit macerás procedúrát és onnantól a mobilunkon össze tudjuk állítani a különféle öltözékeket.

Itt van az a pont, ahol a Spindézserek alaposan megelőzte a korát. A főszereplő, Cher (Alicia Silverstone) gardróba ugyanis már a kilencvenes években tudta azt a trükköt, amit ma még mindig külön-külön programokkal és alkalmazásokkal tudunk csak elérni. A két fent említett megoldás ugyanis akkor lenne a legjobb, ha valahogy ötvöznék őket és a saját gardróbunkat is fel tudnánk virtuálisan próbálgatni a saját virtuális másunkra. Úgy tűnik erre még kicsit várnunk kell.

Forrás: http://metail.com/http://mydressing.co/http://www.style.com/


Kommentek megjelenítése