Értékesek a bontatlan régi iPhone-ok

Tech Hírek   |   2014.06.23 - 07:04   |   Írta: Pausch Rita   |   583

Nem sok 7 éves eszköz büszkélkedhet el azzal, hogy sokszorosát éri annak az árnak, amiért eredetileg árulták. Az első iPhone készülékeket 2007. június 29-én, este 6 órától, vagyis napok híján hét éve, kezdték árusítani az Egyesült Államokban 500 és 600 dolláros áron. Itt volt az első alkalom, hogy a vásárlók hosszú sorokban várakoztak az üzletek előtt, aztán ez minden megjelenő új modell esetén újra és újra megismétlődött. Az első hétvégén a készülékekből összesen 270.000 darabot adtak el, majd az első évben összesen 8 millió darabot, csak az USA-ban.

iphone2g

Az első iPhone szériát még kizárólag csak fekete színben forgalmazták és valamivel kisebb volt, mint a mai darabok. Azért írom, hogy valamivel, mert az arányai bizony alaposan megváltoztak az elmúlt hét év során. Az eredeti iPhone széria egyébként még csak 2G hálózatot használt és a második széria tért át a 3G hálózatra.

Ma, ugyanennek, a mostaniakhoz képes csekély tudású, és kevésbé tetszetős darabnak az ára eredeti csomagolásban akár a 15000 dolláros összeget is eléri bizonyos aukciós oldalakon. Vagyis a gyűjtők jelenleg akár több, mint 3 000 0000 millió forintot is képesek kiadni egy elavultnak számító masináért, különösen, ha az celofános, bontatlan  dobozban kerül eléjük.

A 15000 dolláros rekordösszeget a készülékért június 19-én fizették ki egy szintén bontatlan darabért, de aki egy kicsit utánanéz például az Ebay-en, hamar ráakadhat olyan darabokra, amik ugyan nem celofánosak, de újszerűek, vagy újak és magyar forintban hatjegyű összegekbe kerülnek.

Azért kíváncsian várom, hogy ugyanez lezajlik-e majd a Galaxy S készülékekkel is...

forrás: tuaw.com

Kapcsolódó cikk: Megint elkelt egy iPhone prototípus az Ebayen

Egy elfeledett Apple termék, ami mára a gyűjtők kincsév

2000 dollárt ér egy bontatlan iPhone 2G a gyűjtőknek


Kommentek megjelenítése