Nem katasztrofális az olcsó iMac

Tech Hírek   |   2014.06.23 - 05:38   |   Írta: Máté Gergő   |   519

Hamar könnyeket hullattunk a 21.5-ös belépő szintű iMac miatt, ennek oka pedig a bővíthetőség hiánya. Főként a memóriát érinti a probléma, hiszen gyárilag 8 GB integrált RAM-al érkezik az olcsó Mac, ezért a további bővítésre már nincs lehetőségünk.

low-end-iMac-Memory

Az Online Apple Store alátámasztja ezt az állítást: a memóriát tekintve gyászos a helyzet, ezt a 8 GB-ot semmilyen módon nem cserélhetjük vagy növelhetjük. Vannak más 8 GB RAM-al rendelkező iMac modellek, ezek két darab 4 GB-os egységgel érkeznek, viszont nagy előnyük a bővíthetőség.

Jó hír, hogy a memóriával szemben az iMac merevlemezét már módunkban áll növelni. Alapvetően 500 GB áll a rendelkezésre, további 50 dollárért ez 1 TB-ra növelhető, 250 dollár ellenében 1 TB Fusion Drive-ot vagy 250 GB SS-t is vásárolhatunk.

Érdekes, hogy amíg a „spórolós” iMac 1.099 dollárba kerül és korlátozott a fejlesztési lehetősége, addig 200 dollárért több pénzt áldozva házon belül jobb almás Mac masinát vásárolhatunk. Összegezve a megkötés fájó pont, de a belépő szintű iMac egyáltalán nem használhatatlan. Ha figyelembe vesszük azt, hogy a piacon lévő új laptopok és számítógépek többsége 2-4 GB memóriával kerül a boltok polcaira a 8 GB még soknak is tűnik.

Forrás: mactrast.com


Kommentek megjelenítése