Több manuális beállítást kap az iOS 8 kamerája

Tech Hírek   |   2014.06.23 - 14:29   |   Írta: H.A   |   673

ios-8-camera-photos

A WWDC-n már be lett jelentve hogy az iOS 8 lehetőséget ad a fejlesztők számára a kamera funkcióinak manuális beállítására. Korábban csak a fókusz és a fénymérés pontjait lehetett változtatni az exponálással kapcsolatban, ezek után viszont teljesen manuálisan is lehet fókuszálni, az ISO és záridő értékeket beállítani és még sok kisebb technikai dolgokat.
Ezek segítségével olyan kompozíciókat lehet készíteni amire eddig nem volt lehetőség, akár videózás közben is.

Ami még érdekesebb, hogy a hírek szerint az Apple a gyári kamerába is ad új beállítási módokat. Ezek közül a time lapse módot már láthattuk, ami szintén a záridővel kapcsolatos, viszont nagy űrt pótolnának vele ha itt is lenne ezentúl ISO és fehéregyensúly beállítás (ami már a többi gyártó készülékében évek óta elérhető).

Persze a kevesebb beállítás néha előnyös is lehet. Az iPhone rendkívül felhasználóbarát, és gyorsabb úgy csípőből fotózni ha nem agyalunk az expozíció értékein.
A pletykák szerint az iPhone 6 elektronikus képstabiláztorral, tágabb blendével és egy beépített optikai szűrővel érkezik, ami a CMOS szenzor színváltásait csillapítja.


Kommentek megjelenítése