A Google is fitnesz színre lép

Tech Hírek   |   2014.06.15 - 10:33   |   Írta: Pausch Rita   |   803

Szegény Alma! Egy még szinte meg sem jelent termékének már most konkurense akad, ráadásul a legnagyobb ellenfelétől a Google-től. Június elején vált hivatalossá a Health alkalmazás megjelenése a nagyközönség számára csak ősszel elérhető iOS 8-hoz, a Google pedig már most hasonló bejelentésre készül a Google I/O konferencián (jún.25-26.).

Google-Fit

A Forbes-nak a Google egyik munkatársa nyilatkozott a témában, miszerint egy teljesen új szolgáltatással akarnak előállni Google Fit néven. A szolgáltatás lényege, hogy a különféle fitnesz és egészségalkalmazásokból nyert adatokat összegyűjti és egyberendezi. Ez ismerős, nem? Ráadásul az adatokat nyílt API-n (alkalmazásprogramozási felületen) keresztül gyűjti be. Ezt is hallhattuk már valahol… Akárcsak azt, hogy tárt karokkal várják a különféle eszközgyártókat az együttműködéshez.

google-vs-apple

Az egyelőre viszont tisztázatlan, hogy a Google milyen formában igyekszik megvalósítani a szolgáltatást. Nem tudni, hogy Androidba integrált, vagy önálló alkalmazásról van szó.  

Idén a Google már bejelentette az „Android viselet projektet”, aminek lényege, hogy a viselhető technológiákba, mint például az okos órák, Android operációs rendszerek kerüljenek, többek között kiemelt figyelemmel az egészségmegőrzésre. Könnyen elképzelhető tehát, hogy a Google Fit szolgáltatás szorosan együttműködne ezzel is.

Persze nem a Google az egyetlen a piacon, a Samsung szintén beharangozta a Sami-t, ami a biomterikus adat platformon gyűjti össze az egészségügyi információkat készülékekről és alkalmazásokból egyaránt.

A verseny tehát fokozódik és ahhoz, hogy az Apple is komolyan versenyben tudjon maradni, már nagyon kéne az az iWatch, amit a pletykák szerint októberben terveznek piacra dobni, viszont lehet, hogy kulcsfontosságú szerepet játszhat a fitnesz és egészségügyi rendszerek élesedő versenyhelyzetében. Mivel nem nagyon szeretem a pletykákat, így most ebbe a cikkbe nem kerül bele, hogy mi minden várható az iWatch-tól, de erősen gyanítható, hogy lesznek kifejezetten olyan funkciói, amik a Health és a HealthKit működéséhez kapcsolhatóak.  

 

forrás: Forbes, Telegraph.co.uk


Kommentek megjelenítése