VitalConnect HealthPatch bioszenzor: hogy képben legyünk magunkkal

Tech Hírek   |   2014.06.15 - 09:07   |   Írta: H.A   |   961

IMG 7872

A TUAW írt egy rövid értékelőt az eddigi talán legjobb kereskedelmi forgalomban kapható bioszenzorról.
Ezekre az eszközökre lett felkészítve az iOS 8, a jövő arról fog szólni hogy ilyen szenzorokon keresztül mindent tudunk a szervezetünk állapotáról. Persze a HealthPatch is tud még hova fejlődni, de már most is érdekes dolgokra képes.

man

Az eszköz egy doboz műanyag sebtapasszal érkezik amiben el lett helyezve az apró szenzor. Ezt a mellkasunk kijelölt pontjára kell elhelyezni, az ábrán látható három lehetséges pozicióban.
Jár a csomag mellé még egy programot, a SweetBeatLIfe nevű 10 dolláros iPhone alkalmazást, és ezen keresztül tudjuk követni az adatainkat Bluetooth segítségével.

Ezek között a legfontosabb a pulzus és a légzési sebesség, de méri még a test hőmérsékletet, a mozgásunkat és az alvási stádiumainkat is. Több különböző adatból a alkalmazás képes kiszámolni a  az ideális étrendet és egy átfogó listát készít az állapotunkról.

A TUAW szerint nagyon kényelmes volt hordani az eszközt, és az beépített eleme is jól bírja a gyűrődést. Hiába hogy az első ilyen eszközök egyike, már most jól használható és ajánlott.
Viszont azon sem lepődnék meg, ha jövőre már olyan változatát mutatják be amit kapszulában kell bevenni, a technológia már megvan hozzá, csak a piacnak kell meghoznia az igényt. 

További infó: vitalconnect.com


Kommentek megjelenítése