Újabb Apple szabadalom értesítés a tokon keresztül

Tech Hírek   |   2014.06.13 - 06:07   |   Írta: Máté Gergő   |   755

Az Apple új szabadalomban fektetett le egy olyan tablet tokot, vagy képernyővédőt, amely kinyitás nélkül képes információt megjeleníteni.

Képzeljünk el egy olyan iPad tokot, ami az érkező e-mailekről, SMS-ekről és sok minden másról is képes értesítést nyújtani. Ez a terv bontakozott ki az Apple-nél.

translucent

Az Amerikai Szabvány és Védjegy Hivatalban Csütörtökön jelent meg az „Integrated visual notification system in an accessory device” (vagyis Integrált értesítő rendszer kiegészítőbe építve) szabvány, amely pontosan ezt a funkciót hivatott ellátni.

Jelenleg olyan tablet tokok és kijelző védők vannak forgalomban, melyeknek fő célja az eszköz védelme. Az Apple Smart Cover és a hasonló termékek állandó nyitogatása viszont idegesítő lehet sokak számára. Most az almás cég olyan megoldáson dolgozik, mellyel kinyitás nélkül kaphatunk riasztásokat, értesítéseket és üzeneteket. Ez az izgalmas irány azóta foglalkoztatja a tablet tulajdonosokat, amióta az okos telefonokhoz már kaphatóak ilyen tokok.

A tablet tokok vizuális értesítéseihez fénykibocsátó diódákra, vagy más hasonló megoldásra lesz szükség. Ebben az esetben a fényerősséget szabályozhatjuk majd.

„Néhány esetben a megvilágítás emberi szemmel is olvasható. Példának okáért a világítás formálhat egész szavakat vagy szimbólumokat. Egy másik lehetőség a felismerhető világítási forma, amelyet a felhasználónak kell értelmeznie” – nyilatkozta az Apple.

A tokok lehetnek átlátszóak, így a kijelző fényereje átvilágít rajtuk. Ebben az esetben minden információ a rendelkezésünkre állna.

Természetesen egy szabadalom jogerőre emelése nem jelenti azt, hogy a valóéletben megjelenik a termék vagy a tartalma. De amennyiben a védőtok gyártók képesek ilyet alkotni, akkor bebizonyosodik, hogy az Apple-nek igaza van.

Forrás: cnet.com


Kommentek megjelenítése