Vezeték nélküli töltést kínál a Starbucks

Tech Hírek   |   2014.06.12 - 20:03   |   Írta: Máté Gergő   |   846

A Starbucks tervbe vette a Powermat vezeték nélküli telefontöltő állomásainak telepítését az amerikai üzleteiben. Egy rövid tesztelési időszak után kiderült, hogy a „Powermat’s Spots” remekül bevált és diszkréten elhelyezhető az asztalokon és a falakon. A nagyobb volumenű debütálásra San Francisco kikötői negyedében kerül majd sor. Végső cél természetesen, hogy az összes Teavana teaüzletet és Starbucks kávézót felszereljék ezekkel a töltőegységekkel.

starb1

„Idén a nyugati partra összepontosítunk, de 2015-re az összes Egyesült Államokbeli nagyvárosban lévő üzletben elérhető lesz ez a megoldás” – mondta Daniel Schreiber, a Powermat elnöke.

Ez a megállapodás egy nagy győzelem a Powermat-nek és szövetségeseinek, akik a Qi töltési szabvány elnyeréséért szálltak ringbe. A Qi technológia számos okos telefonban megtalálható: az LG G3, Nexus 5 és több Nokia készülék rendelkezik ilyen lehetőséggel. Ennek ellenére a PMA vezeték nélküli töltési módszerét nem minden gyártó támogatja, így a felhasználóknak adaptereket kell vásárolniuk készülékükhöz.

A Samsung PMA kompatibilis tokokat kínál telefonjaihoz, míg az Apple Duracell Powermat iPhone védőtokot árusít saját üzleteiben.

circles

A Boston-ban szerzett eddigi tapasztalatok alapján a felhasználók átlagosan 15 percig használják a töltési lehetőséget, tehát nem egy teljes töltést alkalmaznak, csak egy kisebb energiafröccsel látják el mobiljukat, hogy a következő állomásig eljussanak. Schreiber szerint az akkumulátorok lemaradtak a mobilprocesszorok növekedéséhez és energiaigényéhez képest, viszont üdvözítőnek tartja, hogy a nagyobb méretű kijelző több helyet jelent az akkumulátoroknak is.

Forrás: theverge.com


Kommentek megjelenítése