iPhone fotók 2014

Tech Hírek   |   2014.06.12 - 05:29   |   Írta: Pausch Rita   |   515

Az okostelefonok kameráiban a legjobb, hogy mindig nálunk vannak. Nem kell nehéz fényképezőgépet és felszerelést hurcolni mindenhova, ha csak élményeinket szeretnénk megőrizni. Csak előkapjuk a telefont és fényképezünk. Persze van, aki jobban és van, aki kevésbé jól. 

Screen Shot 2014-06-12 at 07.57.30

Azok számára, akik „jobban” fényképeznek az iPhone-juk fényképezőgépével, immár hetedik alkalommal adják át az iPhone Fényképészeti Díjakat (IPPA), a pályaműveket és a legjobb felvételeket pedig a szervezet honlapján teszik közzé.

Julio Lucas győztes képe 

2014 ippa winner  

ippa

A kategóriák széles palettájára lehet nevezni a tájképektől az állatokon át az emberek vagy akár a makró kategóriáig. Az év fotósa címet idén Julio Lucas egy bradentoni (FL, USA) fotós kapta egy hómezőn látható alakról készült felvételéért. A fotós elmondta, hogy pontosan azért szeret az iPhone-nal fényképezni, mert mindig vele van, mert egyszerű és, mert nagyon sok függ a környező fényektől. Ennek ellenére szűrőket nem használ, szereti hagyományos módon készíteni a képeket. 

Az év fotósa kategória első három díjazottján kívül az egyéb kategóriák nyerteseit is külön díjazták. Természetesen a világ minden tájáról érkeztek a pályaművek. Érdemes az összes kategóriát végignézni.  

A legfontosabb szabálya a versenynek, hogy a képeket iPhone készülékkel készítsék. A különféle iPhone készüléken használható fotószerkesztő alkalmazások engedélyezettek ugyan, de más, külső manipulációt nem lehet alkalmazni.  Vagyis az egész verseny azért is érdekes, mert a fényképek nem profi gépekkel készülnek utána még profibb szerkesztő eljárásokkal utógondozva, hanem olyan módon, ami sokak számára adott lenne. A verseny résztvevőinek legtöbbje elképesztően jó szemmel rendelkezik a fényekre és a kompozíciókra, mindezek mellett pedig remekül tudnak időzíteni is. 

A fotómegosztó oldalakon, mint pl. a Flickr az iPhone 5 és 5S továbbra is a legnépszerűbb kamerák, az Apple pedig kiemelt figyelmet fordít minden megjelenő új iPhone modell kamerájának a fejlesztésére. Az iPhone 5S modellel is bemutattak különféle fejlesztéseket, mint az újított vaku és javított érzékelő. Remélhetőleg az iPhone 6 megjelenésével is folytatódik ez a tendencia.  

Forrás: 

Mac Rumors ,  IPPAWARDS,


Kommentek megjelenítése