Egy kis WWDC előzetes

Tech Hírek   |   2014.06.02 - 06:35   |   Írta: Pausch Rita   |   877

Már csak órák vannak hátra. A találgatások szép lassan tényekké válnak, mert a helyszín (Moscone Center) előkészítése során a sok kíváncsi, szemfüles érdeklődő telefonokkal és ipad-ekkel felszerelkezve már lencsevégre kapott plakátokat, technikai próbák során bemutató videókat, résztvevőknek szánt ajándékokat. Tudhatjuk, hogy tényleg jön az iPhone 6, iOS8 és az OS X 10.10, illetve már azt is, hogy a résztvevők ajándékba dzsekit kapnak és egy 25 dolláros utalványt az App Store-ba.

Kepernyofoto 2014-06-02 - 8.37.41

Azért azoknak, akik még csak az utóbbi időben fordultak az Alma világ felé, pár mondatban leírom, hogy mi is ez a nagy esemény. A WWDC, vagy kiírva Woldwide Developers Conference, az Apple Kaliforniában (San Francisco) tartandó éves konferenciája, ahol bemutatja az új szoftvereket és technológiákat a fejlesztőknek. Az újdonságaikon, új fejlesztéseiken túl, a látogatók számára testközelbe kerülnek az Apple mérnökei is számtalan témában. 2007-ig évente 2000-4200 fő látogatott el az eseményre, míg 2008 és 2014 között már több mint 5000 fő vett részt.Tavaly  a jegyek már percekkel a kibocsájtás után elfogytak, úgyhogy idén az óriási érdeklődésre tekintettel a bejutás immár sorsolással történt.

Talán ezért is van már lehetőség az egészet online nyomon követni interneten. (Itt: https://www.apple.com/apple-events/june-2014/) Mondhatni mi ebből a szempontból szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis az ottani idő szerint 10 órakor kezdődő esemény nálunk este 7 órát jelent, így talán minden Apple rajongó hazaér már addigra, hogy bekapcsolódjon az élő közvetítésbe.

wwdc2

A WWDC a nyitóbeszéddel (Keynote) kezdődik, amit életében szokás szerint Steve Jobs tartott és bizony sajátos stílusával és John Scully eredeti ötletével egy új műfajt teremtett. Arra építették a koncepciót, hogy az egész beszéd legyen olyan, mintha a hallgatóság egy színházi előadást nézne. Az ötlet annyira bejött, hogy a nyitóbeszédet egyszerűen csak „Stevenote”-ként nevezték „Keynote” helyett, ami azon túl, hogy Jobs mennyire jól csinálta, azt is mutatja, hogy mennyire kulcsfigura volt ő a cég életében. Azt mondják, hogy azért volt ennyire sikeres ebben is, mert teljesen hitelesen csinálta. Tegyük hozzá ez nem is volt nehéz, hiszen ő volt az Alma elsőszámú rajongója, így nem kellett eljátszania a lelkesedést, mindig rajongással tudott beszélni az újdonságaikról.

Megjelent meg egy hosszas fejtegetés a Cult Of Mac-en arról, hogy amióta az Apple nagy koponyája nincs, azóta ezek a beszédek bizony nem tündökölnek régi fényükben és, hogy nagyon kéne az Apple-nek egy új kulcsfigura.

A WWDC Tim Cook „Keynote-jával” fog indítani és kiderül, hogy a mostani vezető fejlődött-e a tavaly óta, és idén hogyan oldja meg a kérdést. Tehát ma saját időzónánk szerint 19 órától indul a WWDC. Safari böngészőn vagy Apple TV-n keresztül lehet majd megtekinteni az Apple élőközvetítését. Azoknak, akik lecsúsznak, vagy ennyire nem merülnének bele a dologba, természetesen itt a HasználtAlmán folyamatosan szállítjuk majd a friss híreket.

Kapcsolódó cikk: Elkezdte szétküldeni az Apple az idei WWDC-re szóló 1600

Jövő hét hétfőn este WWDC 2014

Ez már tuti: iOS 8 és OS X 10.10 a jövőhéten

MentésMentés


Kommentek megjelenítése