Használat közben: iPhone 5S vs Galaxy S5

Tech Hírek   |   2014.06.01 - 18:53   |   Írta: Máté Gergő   |   931

A Samsung legújabb terméke megérkezett és jó pár összehasonlítás született már a nyomtatott sajtóban valamint az interneten. Sorba vettük, hogy mik azok a területek, amikben a Galaxy S5 remekelt:

5-things-the-GS5-does-better-1024x576

1. Képernyő:

Való igaz, a Samsung Galaxy S5 kijelzője óriási. Összehasonlítva az iPhone 5 4 hüvelykes méretével szembeötlő a különbség. Egy ilyen képernyőn nagy élvezetet nyújt a játékok futtatása, az internet böngészése vagy akár egy videó megtekintése is. A fekete szín gyönyörűen mutat a kijelzőn.

Ami azonban nehézkesnek tűnt, az a fotószerkesztés illetve minden olyan tevékenység, melyben a színkezelés és a kontraszt nagy szerepet játszik. Sajnos a napfényben még mindig rettenetesen nehéz a kijelző megtekintése.

2. Hangszóró:

Egy kissé rossz helyre tervezték a hangszórót a Galaxy S5-ösön, de meg kell hagyni iszonyatosan hangos. Akár egy kisebb kültéri parti háttérzenéit is lejátszhatjuk rajta mindenféle bluetooth-os vagy egyéb hangszóró bevetése nélkül.

3. S-view tok:

Az akkumulátor élettartamának megőrzése és a kényelmi funkció, ami az S-view tok használatával elérhető tényleg hasznos. Nem szükséges kinyitni a telefon tokját ahhoz, hogy a legfontosabb dolgokat elérjük.

GS5-S-View-1024x768

4. A 4K videók rögzítése:

A Galaxy S5 képes a legújabb szabványú 4K-s videók rögzítésére. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos Full HD felvételekhez képest négyszer jobb, részletesebb felvételt készíthetünk. Ennek teljes kihasználásához természetesen egy 4K képes monitorra/TV-re is szükségünk lesz.

5. Google Keyboard:

A Google saját csúsztatásokkal használható billentyűzete zseniális újítás. Ilyen téren az Apple hagyományos beviteli lehetősége nem ellenfél. Jó hír, hogy a cupertinói cég is ilyen lehetőségen dolgozik.

Mi az amiben az iPhone 5S-é a korona?

1. A kamera:

A megapixelek és a többi szám ellenére a következő fotó magáért beszél:

Jól látszik, hogy a kevés fényben készült képeken az iPhone 5S az igazi.

2. Egykezes használat:

Az iPhone 5S könnyen és kényelmesen használható akár egy kézzel is. Ezzel szemben a Galaxy S5 minden, csak nem kényelmes ilyen téren. Noha nem a legnagyobb méretű telefon a piacon, átlépi azt a határt szélességben és magasságban, ami a legtöbb ember számára komfortos.

3. Stabilitás:

Sajnos az Android betegség ennél a Samsung készüléknél is előjön. Indokolatlan fagyások, képernyő elsötétedések, a gyári óra nem ébreszt, a hívás időnként bontódik és a rendszer használata még mindig akadozik. A Google Maps használata közben például rettentően frusztráló lagolásról számoltak be. Az iPhone 5S-nél ilyen jellegű és főleg mértékű hibákat nagyon ritkán találunk.

4. A használat egyszerűsége:

Míg az iOS eszközök használata pillanatok alatt elsajátítható és akár egy nagymama is megérti, addig az Android egyre komplexebb és labirintusokkal teli világa sokaknak kihívást jelent. A két rendszer közül még mindig az iOS az átláthatóbb.

5. Akkumulátor élettartam:

Míg az iPhone 5S átlagos felhasználhatósági időt (egész napos nyomkodás mellett napi egyszeri töltés) mondhat magáénak és a töltési ideje villámgyors, addig a Galaxy S5 ilyen jellegű igénybevétel mellett csupán fél napot bír.

Ultra-Power-Saving-GS5-1024x768

Konklúzió:

Öt generáció után van még mit tanulnia a Samsung-nak. Talán egy saját operációs rendszer jobban, stabilabban használható telefont eredményezne.

Amennyiben a fotók, a rendszer gyorsasága és a könnyű használhatóság mellett az akkumulátor élettartama élvez prioritást, az ember még mindig jobban jár az Apple okos telefonjával.

Forrás: idownloadblog.com


Kommentek megjelenítése