Gyere és táncolj!

Tech Hírek   |   2014.05.25 - 14:50   |   Írta: Pausch Rita   |   515

A Game Oven Studios egy elég rendhagyó játékot dobott piacra. Megint egy olyan tevékenységről van szó, ami kicsit több annál, mint ülni és nyomkodni. Gondolta valaki, hogy társastánccal is lehet játszani? Ezek a fejlesztők gondolták.

Bounden

Most, hogy beindult az esküvői szezon még talán praktikus haszna is lehet egy ilyen játéknak, amit ketten kell egyszerre végezni és tulajdonképpen táncmozdulatokat kell tenni a játék irányításához, együtt. Csöppet sem túlzó táncolásnak nevezni a tevékenységet, amit a Bounden játék során párosban lehet végezni, ugyanis a játék fejlesztése során a decemberben nálunk is megfordult Holland Nemzeti Ballett társulat is segítő kezeket és lábakat nyújtott.

bounden2

A játék menete a következő: a telefont mindkét félnek meg kell fognia a készülék két végén, olyan módon, hogy közben egy-egy ujjuk a kijelzőn legyen. Ha ezt sikerült megvalósítani, akkor az alkalmazás által megjelenített instrukciók keretében egy kis jelet irányítva egyszerre kell mozogniuk. A koreográfiát Ernst Meisner, holland koreográfus táncos, készítette a Bounden-hez. A „9to5 Mac” szerint egyébként nem árt egy üveg bor sem mindehhez, csak a hangulat érdekében.

A fejlesztők tervezik az iOS után Androidra is elkészíteni az alkalmazást, ez azonban bonyolultabb feladatnak bizonyul, mint azt elsőre gondolták, ugyanis még az olyan prémiumnak tartott készülékeknek, mint a Samsung S4-nek a giroszkópja sem működik megfelelően.

Az alkalmazás azon felhasználói, akik eddig sem voltak balett táncosok nagyon valószínűleg ezzel az alkalmazással sem vállnak azzá, de azért elég jó móka lehet megpróbálni résztvevőként vagy mindennek nézőjeként egyaránt. Az App Store-ban 4 dollárért érhető el az app.

Azoknak pedig, akik kedvelik a párosban vagy többen művelhető alkalmazásokat, bátran ajánlható a Game Oven Studios többi appja is, mint például a Fingle, aminek ingyenes verziója is elérhető iPad-re.

Bounden - Gameplay Trailer from Game Oven on Vimeo.


Kommentek megjelenítése