Legyen képregényolvasó mód az iBookshoz?

Tech Hírek   |   2014.05.25 - 19:12   |   Írta: Zoltan C   |   651

Hamarosan itt az idei első Keynote, a comiXology az Amazon kezébe került, úgy hogy nincs is jobb alkalom elmélázni azon, hogy mikor fog végre adni az Apple egy picit a képregényolvasók kielégítésére? Egyáltalán szükség van-e ilyesmire?

ipad air ibooks comics hero

Jelenleg közvetlenül az iBooks appból, az iBook Storeon keresztül vásárolhatunk képregényeket, gyűjtői változatokat. Na pont ezt nem lehet az Amazon Kindle appján, vagy a comiXologyn keresztül megtenni többé. Ez hatalmas előny az Applenak, és nem utolsó sorban jót tesz a Marvel vagy a DC eladásainak - csak hogy a legnagyobbakat említsük. Viszont az iBook nem kínál semmiféle, kifejezetten képregényes igényeket kielégítői olvasómódot. Lényegében egy túlzottan statikus megjelenítést kapunk, ami jó ha olyan nagy kijelzőnk van mint mondjuk egy iPad Air és egy friss kiadású, szellős, nagy panelekkel és kevés szöveggel ellátott képregényt olvasunk. Sajnos a képregények többsége ennek pont az ellentéte.

comics by comixology ipad hero

Szóval itt a nagy piaci űr egy remek felhasználói felület létrehozására. Minden már meglévő anyagot e szerint átdolgozni, bevonni a nagy kiadókat - remek kis üzlet válhatna belőle, még ha egyeseknek - érthető okokból főleg Magyarországon - rendkívül jelentéktelennek is hat a képregényipar. Az Államokban ugyanakkor sok felhasználó elidegenedett az comiXologytól az abban történt változások miatt, ez a tömeg pedig egyből át is pártolhatna az iBookshoz - természetesen ha az Apple hajlandó fektetni egy képregényolvasó felület megalkotásába.

Forrás: iMore.com


Kommentek megjelenítése