Egyszerű megoldások a MacBook tárhelyének növelésére

Tech Hírek   |   2014.05.25 - 09:19   |   Írta: H.A   |   644

transcend-jetdrive-lite

A MacBook Air-ek és a Retina Pro-k szinte semmilyen lehetőséget nem adnak a hardveres bővítésre, mégis a háttértár növelésére született néhány flexibilis megoldás.

Ebből a legújabb és legkifinomultabb a Transcend JetDrive Lite kártyája ami gyakorlatilag egy nagy kapacitású SD kártya és pont akkora méretű hogy ne lógjon ki a MacBook oldalából.

A JetDrive írási és olvasási sebessége elvileg 95MB/s és 60MB/s ami a hasonló kártyák közül a leggyorsabb.

A 128GB-os változat bevezető ára 80 dollár (kb 18 ezer forint + posta) ami elsőre húzósan hangzik, viszont egy nagyobb SSD vásárlása a MacBookba lényegesen drágább az egyedi típusa miatt. 

A PNY StorEDGE kártyája gyakorlatilag ugyanígy működik, viszont csak 5 dollárral olcsóbb és régebbi kiadás, szóval lehet a JetDrive érdemesebb választás.

Tavaly mikor még csak Kickstarteres projektként létezett, írtunk a Nifty MInidrive-ról, ami szintén az SD bemenetbe helyezhető, viszont ebbe bármilyen Micro SD-t választhatunk. Ennek az ára 40 dollár, viszont ennyiért a JetDriveből már egy 64GB-os modell vásárolható, szóval csak akkor érdemes ilyet venni ha biztosan tudunk jobb áron nagyobb kapacitású Micro SD-t hozzá.

193hd7grdwdc1jpg

Más szempontból ilyen kicsi USB 3.0-ás flash drive-ot is használhatunk, viszont ez kevésbé praktikus egy olyan gépen amin eleve csak két USB bemenet van. Ráadásul ennek az alap ára egy 32GB-os modellért is 48 dollár, viszont ennek garantáltan sokkal gyorsabb a sebessége, akár 140MB/s-el is írhatunk rá adatot, és bármilyen más gépbe is könnyű áthelyezni.

http://youtu.be/nMWNFXNWAYw

A PNY StoreEDGE megvásárolható a HasznaltAlman.


Kommentek megjelenítése