iOS8: Az Apple tovább növeli az iCloud szerepét

Tech Hírek   |   2014.05.02 - 19:42   |   Írta: Máté Gergő   |   573

Amikor a cupertinói vállalat bemutatta az iCloud-ot, a legfontosabb célként a klasszikus Mac OS X fájlrendszer megszüntetését jelölte ki, méghozzá minden eszközön átívelő egyszerű szinkronizálással. Majd három évvel az iCloud debütálása után úgy tűnik az Apple egyre közelebb kerül ennek megvalósításához. Jelenleg olyan applikációk kidolgozását helyezték előtérbe, melyek közvetlenül az iCloud-al állnak kapcsolatban.

icloud-image

A Mac operációs rendszerében megtalálható Preview és TextEdit programok iPhone, iPad és iPod touch verziói lehetnek az első olyan applikációk, melyek közvetlenül az iCloud-ból működnek (és itt tárolják a fájlokat is). A PDF szerkesztésre nem, csak olvasásra alkalmas szoftverek még nem rendelkeznek szinkronizálási móddal, annak ellenére, hogy az OS X Mountain Lionban már ennek feltételei adottak.

Örömhír a fejlesztők számára, hogy az Apple új „storage tools”-t (adattárolási eszköz) készít a programozók számára, mely megkönnyíti a szerverre integrált App Store alkalmazások fejlesztését iOS-re. Olyan kapukat nyit meg ezzel a vállalat, melyek teljesen új távlatba helyezik az applikációk jövőjét.

Továbbá a bővített iCloud funkciók mellett gőzerővel folyik az új, önálló iTunes Radio, Maps és Healthbook fejlesztése is az iOS 8-as rendszerre.

A cikk forrása: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése