Érintőszenzoros billentyűzettel kísérletezik az Apple

Tech Hírek   |   2014.05.02 - 15:38   |   Írta: H.A   |   486

Unknown

Kiválóan működik a jelenlegi multitouch OS X mozdulatok megoldása is, de a hírek szerint az Apple még egy szinttel magasabbra akarja emelni a kézi gesztusok színvonalát. 

A jövőben elképzelhető például, hogy a trackpad helyett a billentyűzet felületét végigsimítva válthatunk az ablakok között.

Erre az Apple kedden szabadalmi kérelmet nyújtott be az államokban, “multifunkcionális billentyűzet összeállítás” néven, aminek az a lényege, hogy a normális billentyűzet felé helyez további eszközöket.

Ez nem feltétlen csak érintő szenzort jelent, hanem további interaktív technikai kiegészítéseket, mint például egy rezgőmotor ami könnyebben érzékelhetővé teszi a lenyomást a fizikai visszacsatolással.

Persze ezek a szabadalomkérelmek túlságosan is átfogóak ahhoz hogy konkrét fejlesztést lehessen benne felfedezni, és már jó pár ilyet láthattunk amikről már évek óta semmi egyebet nem közölt az Apple, csak a technológia alapjait foglalta le.

Ettől függetlenül érdekes elgondolás, és úgy hiszem egy professzionális interaktív billentyűzet sokkal jobb eszköz munkára, mint bármilyen érintőképernyő, szóval kíváncsi leszek rá hallunk-e még felőle.

További infó a konkrét szabadalommal kapcsolatban:

appft.uspto.gov


Kommentek megjelenítése