Keycard: őrizd a Macet mobillal

Tech Hírek   |   2014.05.02 - 23:25   |   Írta: H.A   |   773

keycard

Ha nyilvános helyen kell dolgoznunk, és esetleg gyakran állunk fel a gép elől olyan emberek között akik elől féltjük az adatainkat, természetesen mindent megteszünk azért hogy biztonságosan le legyen zárva állandóan a MacBook. Vannak olyan helyzetek viszont, hogy csak egy pillanatra állunk fel mellőle, a képernyő bekapcsolva marad, és ha mégsem ülünk vissza elég gyorsan, már bele is nyúlhatnak a magánéletünkbe.

Erre nyújt megoldást a Keycard, egy pofon egyszerű program, aminek a lényege hogy egy másik eszközzel tartsuk pórázon a gépet. A mobilunkat bluetoothon keresztül csatlakoztatjuk a programban, és ha túl messzire kerülünk a géptől, úgy hogy már ne érzékelje a készüléket, akkor egyszerűen lezárja azt. 

Miután pedig újra felbukkan, a jelszó megadása nélkül is folytathatjuk a munkát.

A programot egyszerűen lehet kezelni a menüsávról, nem csak iOS hanem Androidos készülékeket is támogat, és a modern alacsony fogyasztású bluetooth támogatás miatt az üzemidőt sem kell félteni.

Persze ez egy speciális probléma, de a lényeg hogy erre is van egy ilyen praktikus megoldás, van akinek ez nagyon jól jön, szóval hét dollárt megérhet az adatok védelme.

App store link


Kommentek megjelenítése