Egy Samsung email: Steve meghalt, támadjuk az iPhonet

Tech Hírek   |   2014.04.17 - 09:40   |   Írta: H.A   |   602

steve

Az Apple Samsung párbaj már többször megmutatta hogy mennyire aljas dolgokra képes a két nagy cég, de egy email a Samsung egyik munkatársától, két nappal Jobs halála után egy igazán szívtelen lépés volt.

Még 2011-ben, Michael Pennington, a nemzetközi eladások alelnöke a Samsung amerikai részlegénél, egy elég nyers üzenetet váltott a vezetőséggel Jobs halálát illetően.

Az email nagyjából így nézett ki:

“Sajnálatos módon Steve Jobs eltávozása hatalmas hullámhoz vezetett a médiában az Apple és iPhone “felsőbbrendűségével” kapcsolatban, miszerint az egészet az “eltökélt, fáradhatatlan, perfekcionista”  (Jobs) alkotta. A lényeg hogy az Apple számára nem feltétlenül kedvező hogy a harmadik felek minden Apple termékben Jobs zsenialitását látják. Ki ne vásárolna egy ilyen ember által készített eszközt.

Elnézést hogy erőltetem ezt az ügyet, de ez a legjobb esélyünk megtámadni az iPhonet. Ha nem értünk egyet a korábban javasolt megközelítésemmel, akkor nem foglalkozok az üggyel, de szeretném jobban megérteni a stratégiánkat hogy igazodni tudjak hozzá.”

Pontosan nem tudni milyen további következményei voltak, vagy hogy hogyan került ki az üzenet, de őszintén szólva azon sem lepődnék meg ha az Apple is így reagált volna fordított esetben. A marketing világa ilyen, és nem véletlenül tart ott a két cég ahol.

Ettől független okok miatt Pennington és még négy másik magas beosztású Samsung USA vezető az elmúlt két hónapban elhagyta a céget.


Kommentek megjelenítése