A Yahoo szeretne lenni az iOS alapértelmezett keresője

Tech Hírek   |   2014.04.17 - 16:40   |   Írta: Zoltan C   |   722

yahooNagy erőket mozgósítva próbálja megdolgozni az Applet a Yahoo, hogy az ő keresőjük legyen az iOS alapértelmezettje. Állítólagosan két titkos belső projektet is indítottak a mobilos keresőmotorjuk javítására, remélve a legjobbakat. Elsősorban a dizájn és a bevételi modell újragondolásáról van szó, a két projekt pedig a "Fast Break" és a "Curveball" fedőneveket kapta.

A The Wall Street Journal már tavaly hírt adott róla, hogy a két cég tárgyalásokba kezdett az ügyben, mikén lehetne a Yahoo keresőjét még jobban integrálni az iOS-be. Több forrás is megerősíti, miszerint Marissa Mayer a Yahoo vezérigazgatója igazi szívügyének tekinti az üzlet létrejöttét. Állítólag jók ezidáig a visszajelzések, többek közt a nagy befolyással bíró Jony Ive-ot is sikerült lenyűgözni, elsősorban a dizájnnal és felhasználói élményre való összpontosítással.

Jelenleg a Yahoo egy tíz éve tartó együttműködésben dolgozik a Microsofttal, Mayer pedig pont ennek szeretne véget vetni. Ezalatt a Microsoft által fejlesztett Bing keresőt használja a Siri és a Google keresője pedig a Safari alapértelmezettje - jóllehet a Yahoo opcióként ott van jelenleg is a felhasználóknak. Most viszont a Yahoo egyeduralomra szeretne törni iOS téren, erre pedig most látja elérkezettnek az időt - talán a Google Maps lecserélése az Apple térképére, jó ómen volt a számukra.


Kommentek megjelenítése