Almás pletyka: Az Apple az iOS-be szeretné integrálni a Shazamot

Tech Hírek   |   2014.04.17 - 20:18   |   Írta: Máté Gergő   |   587

A Bloomberg beszámolója szerint a cupertinói vállalat zenefelismerést szeretne beépíteni az iPhone-ba és az iPad-be. Megbízható források jelentették, hogy az Apple a Shazam Entertainment-tel egyezkedik az iOS-be való integrálásról.

shazam1

A Shazam működése egyszerű: a felhasználóknak egy zeneforrás (TV, Hi-Fi vagy akár élőzene) közelébe kell helyezniük készüléküket és lenyomniuk egy gombot. A felvett hangmintát az applikáció villámgyorsan összeveti az adatbázisával. Havi jelleggel 90 millió felhasználóval rendelkezik az alkalmazás, mely több operációs rendszeren és platformon is elérhető. Egyetlen hátránya, hogy le kell tölteni és emiatt körülményesnek mondható.

Jókora változást hozhat a Shazam életében, ha ténylegesen beleintegrálják a következő iOS-be. Ebben az esetben már nem lesz szükség külön letöltésre és a felhasználók száma nagy mértékben növekedhet. Az alkalmazást Siri-n keresztül is elindíthatjuk a „what song is playing?” (milyen zene szól?) kérdéssel. Már Júniusban bemutatásra kerül a Fejlesztők Világkonferenciáján az iOS 8-as verziója, melybe a pletykák szerint a Shazam is megtalálható lesz.


Kommentek megjelenítése