87% az iOS 7 aránya

Tech Hírek   |   2014.04.08 - 08:05   |   Írta: H.A   |   968


ios7adoptionTöbb mint 87 százaléka az iOS eszközöknek már az iOS 7-et futtatja, azok közül akik az App Storera csatlakoznak. Ezt az eredményt hét hónappal a rendszer megjelenése után írta az Apple, és már kevesebb mint két hónappal az új iOS bemutatása előtt.

Persze a következő rendszer leghamarabb augusztusban jelenhet meg, addig még van esély 90% fölé emelkedni, viszont a számos régebbi iPhone és iPad miatt ennél sokkal magasabb már nem lesz az arány. 

Ettől függetlenül ez még mindig egy kiváló eredmény. Hiába fogadták a felhasználók első körben kicsit visszakozva az új felületet, így is képesek voltak tartani az elmúlt évek tendenciáját.

Összehasonlítás képpen, az Android legfrissebb verziója egy hónappal az iOS 7 után jelent meg, viszont még mindig csak 5.3% a frissítési arány.

Ez a fejlesztők számára nagyon kedvező. Az egységes rendszer miatt kevesebb optimalizálás szükséges, és így gyorsabban érkeznek a frissítések. Épp ezért lesz érdekes, hogy érkezik-e nagyobb kijelzővel iPhone, ugyanis egy új méret más felbontást és tagoltságot okozhat a fejlesztők számara. Az 5 esetében a nyújtással ezt okosan megoldották, de még egyszer ezt már nem lehet alkalmazni.


Kommentek megjelenítése