Gyilkolja az akksidat a Facebook, de tehetsz ellene!

Tech Hírek   |   2014.04.08 - 07:10   |   Írta: Zoltan C   |   521

Sokszor hajlamosak vagyunk iPhoneunk vagy másik aktuálisan kezünk ügyében lévő Apple kütyünk akkumulátorát szidni, hogy: "jaj most töltöttem fel és máris rakhatom vissza töltőre!" Viszont azt már kevesen tudják, hogy sokszor mindannyiunk készülékén ott lapul és csendesen szívogatja az energiát, minden iPhone akkumulátor legalattomosabb gyilkosa: a Facebook app.

facebook whatsapp icons-1-640x480

Az Overthought.org oldalon (http://www.overthought.org/) egy a szakmában már őskövületnek számító Apple guru megosztott egy érdekes sztorit. Nemrégiben egy erőforrásfigyelő progit futtatva iPhone készülékén, szembetűnő volt, hogy mindenből messze a legtöbbet a Facebook app igényelt, annak ellenére, hogy látszólag nem is futott. Aztán az öreg fogta magát és kikapcsolta a helymeghatározást és háttérben zajló frissítést az apphoz és láss csodát: a telefon töltöttsége 12%-ról 17%-re ugrott egyik pillanatról a másikra. Ilyet se látni túl gyakran.

Szóval, miért is használ ilyen sok erőforrást a Facebook? A válasz egyszerű, szeretné futtatni a saját VoIP hálózatát. Sőt, egyre többen tudni vélik, hogy mindez a Facebook világméretű, összefüggő kommunikációs hálózattá válását szolgálja. Többek akarnak lenni egyszerű közösségi oldalnál. Éppen ezért vehették meg a WhatsAppot is, és pont ezért pingel egyfolytában az applikációjuk: készülőben egy Facebook telekom cég kiépülése.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése