Egy csapatban az USA legnagyobb kábeltévé szolgáltatója és az Apple?

Tech Hírek   |   2014.03.25 - 05:32   |   Írta: Zoltan C   |   607

 A The Wall Street Journal beszámolója szerint (http://online.wsj.com/news/) élénk tárgyalások kezdődtek az Apple és a Comcast között. A cél nem lenne más, mint egy stream TV szolgáltatás indítása, ami az Apple TV-k eljövendő verzióiba lenne integrálva. E szerint az Apple egy jövőbeli beltéri egysége csatlakozna a Comcast hatalmas hálózatához, csatornaválasztékához, sőt on-demand szolgáltatásaihoz. Az Apple célja nem lehet más, mint hogy az emberek minőségi élő streamekhez, on-demand TV programokhoz, illetve felhőben tárolt digitális videó felvételekhez jussanak egy tradicionális beltéri egység által, de mindezt olyan minőségben és akadásmentesen, mint eddig soha. Ehhez annyi csavar szükségeltetik, hogy a Comcast kivételezne az Apple TV streamjeivel, miközben ezen adatcsomagok végighaladnak az internet protokollokon. Olyasmit kell elképzelni, mint a telefonoknál, az Apple beltéri egységéhez tartozó adatok a nagy elosztókábelek egy speciális részén "utaznának", ezzel megkerülve a sokszor feltorlódott nyilvános szakaszt. Így lehet elérni a legtökéletesebb élményt, illetve azt, hogy az internet más részeit ne lassítsa mondjuk egy HD adás streamelése.

P1-BP532 APPLET NS 20140323183903Jóllehet a tárgyalások még nagyon korai szakaszban vannak, a siker egyáltalán nem garantált, de az feltételezhető, hogy az új típusú Apple TV felhasználók Apple ID-vel jelentkezhetnének be a szolgáltatásokra. Állítólag még a havidíj megvágását is kérte az ilyen felhasználók számára az Apple.

Más forrásokból (https://www.theinformation.com/) arról is értesülhettünk, hogy az Apple tervezett új beltéri egysége forradalmian új felhasználói felülettel és applikációkkal fog rendelkezni. Sőt, mindez nagy hatással lehet az iOS-re elérhető játékokra is. A beszámoló szerint az Apple utasítást adott a játékfejlesztőknek programjaik kompatibilissé tételére TV méretű képernyőre.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése