Okos „SZTK” szemüveg

Tech Hírek   |   2014.03.24 - 08:29   |   Írta: Pausch Rita   |   909

bg06-apps01-1

Óriási divat manapság az egykor csak „sztk keret” néven emlegetett szemüvegforma. Érdekes, hogy amíg főként ahhoz lehetett könnyen hozzájutni, addig senki sem akarta, míg most, hogy szinte bármit lehet, kifejezett igény van rá. Jelenleg persze nem hazánkból kiindult divathullámról van szó, de tény, hogy hozzánk is eljutott.

szemüveg1

Arról pedig már korábban írtunk, hogy a technikai újítások mindig keresik az utat a divat irányába is, hiszen nem elég, hogy valamit hordhatunk, de nem árt, ha valahogy mutat is az adott dolog rajtunk. A Google szemüvegét azért érik kritikák, hogy nem valami divatos, illetve, hogy nagyjából úgy néz ki, mintha egy tudományos-fantasztikus filmből szabadult volna a viselője, vagy, ahogy az egyik magazin fogalmazott: „mintha egy számítógép lenne az arcunkon”.

Az Epiphany szemüveg elcsípte az „sztk keret” divathullámot és alaposan meglovagolva megalkotta a majdnem okos szemüvegét. Azért csak majdnem okos, mert a Google szemüveggel össze sem mérhető tudásban, ugyanakkor sokkal hétköznapibb és divatosabb. Egy rejtett gombbal irányítható széles látószögű HD kamerával felszerelt darabról van szó, ami 8-16-32 GB tárhellyel felszerelhető, felhőszolgáltatással és bármilyen platformmal összeköthető, vagyis egy csöpp számítógép is egyben. Bár egyelőre kijelzővel még nem rendelkezik, amit sokan hiányolnak is róla, de már fejlesztenek hozzá egy hozzácsatolható hordozható kijelző, amin majd megjelennek a hívások, szöveges üzenetek és különféle alkalmazások figyelmeztetései, a Google szemüveghez hasonlóan. A fejlesztés végső célja, hogy a szemüvegről elérhető legyen navigáció, zenelejátszás vagy akár videók megtekintése.

szemüveg2

Jelenleg 300 USD dollár körüli ártól kaphatóak, sötét vagy világos lencsével és elhelyezhetők bennük az orvos által felírt lencsék is.

Úgy tűnik az eddig nagyon távolinak hitt jövő, már nincs is annyira messze és hamarosan bármit viselünk, képes lesz üzenetet írni, tweetelni, vagy e-mailt küldeni… 

http://www.epiphanyeyewear.com

HasznaltAlma.hu

P.R


Kommentek megjelenítése