Már az iPhone előtt is a Google-lel kardoskodott Steve Jobs

Tech Hírek   |   2014.03.24 - 07:12   |   Írta: Máté Gergő   |   685

Sokak számára úgy tűnhet, hogy az Apple és a Google közti konfliktus valamikor az első iPhone kiadása után kezdődhetett. Pedig a háború okai régebbre nyúlnak vissza.

screen-shot-2014-03-23-at-10-37-27-pm

Sergey Brin Google alkalmazott 2005-ös e-mailjei között olyan tényekre bukkantak, melyek jóval régebbre vezetik vissza az ellentéteket. Steve Jobs úgy vélte, hogy az Android már csak a hab volt a tortán.

„Egy újabb irritáló levelet kaptam jobs-tól (kisbetűvel!) tegnap.
Nem hiszem, hogy ennek meghatározó szerepet kéne betöltenie a felvételi stratégiánkba.
Egyszerűen kijelentette, hogy amennyiben egyetlen embert is felveszünk a listájáról, az háborút jelent.

Válaszomban nem tettem ígéretet, mindenesetre az igazgatói tanáccsal meg kell vitatnunk a problémát” – írta Sergey Brin. Az említett listán egyébként a Safari tervezőmérnökei szerepeltek.

A kulisszák mögé pillantva egyértelművé válik, hogy a Google az Apple alkalmazottait szerette volna átcsábítani a Chrome elkészítéséhez (azt hiszem Steve Jobs helyében mi is eléggé pipák lettünk volna – a szerk.).

Két évvel később az Apple kiadta az iPhone-t, még egy évvel ezután pedig a Google is előállt az első Androidos készülékekkel. Végül a technológiai szabványokra és a formatervekre vonatkozó mai napig tartó szabadalmi háborúk megkezdődtek.


Kommentek megjelenítése